Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

De azi, prețul țigărilor s-a majorat

Începând cu data de 8 aprilie, prețul la țigări a crescut din nou, aplicându-se o majorare semnificativă. Este a doua creștere a prețului în anul 2024 la țigări, conform informațiilor furnizate de Economedia.

British American Tobacco, unul dintre principalii producători de țigări de pe piață, va introduce o majorare de 1 leu pentru fiecare pachet de țigări. Această modificare va avea un impact direct asupra prețurilor mai multor mărci populare, adăugând o povară financiară suplimentară pentru consumatori.

Această creștere vine în urma altor modificări de prețuri realizate de British American Tobacco în ultimul an. De exemplu, în ianuarie 2024, prețurile au crescut cu 1 leu pe pachet, iar acum se va aplica o nouă majorare de 1 leu.

Prin urmare, începând cu 8 aprilie, prețurile pentru mărci precum Pall Mall vor atinge 26,5 lei, în timp ce Kent Blue va costa 27,55 lei. Alte mărci, precum Rothmans Blue, Vogue și Viceroy Red, vor avea și ele ajustări de prețuri, variind între 26 și 28,5 lei.

În total, într-un interval de mai puțin de un an și jumătate, prețul țigărilor a crescut cu 4 lei pe pachet. Cu British American Tobacco dominând aproximativ 50% din piața locală a țigărilor, modificările de prețuri pe care le aplică au un impact semnificativ asupra consumatorilor.

Deși alți mari producători de pe piață, precum JTI și Philip Morris, nu au anunțat încă creșteri de prețuri, se așteaptă ca aceștia să urmeze exemplul liderului de piață în curând. Astfel, consumatorii ar putea fi expuși unei creșteri generale a costurilor în viitorul apropiat.