Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

Emilian Frâncu va veni acasă la sfârşitul lunii

Foto: arhiva Vocea ValciiAflat în Penitenciarul din Tg. Jiu, fostul primar al Râmnicului, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, îşi numără zilele până va veni acasă. El şi-a început executarea pedepsei la data de 26 martie 2014 şi până la ispăşirea pedepsei i-au mai rămas 17 zile, astfel că până la 31 martie chinurile care-i sfâşie inima se vor transforma într-un optimism debordant. Ex-primarul Frâncu îşi va bea cafeaua pe terasa apartamentului său în jurul datei de 30 martie şi asta o spunem, cu certitudine, din următoarele motive:

– la data de 13 februarie a.c. el a împlinit vârsta de 60 de ani şi, conform legislaţiei în vigoare, condamnaţii de până la 10 ani de închisoare, dacă au împlinit rotunda vârstă beneficiază de o scutire a executării cu 1/3 din pedeapsă;

– nu este recidivist, nu a fost sancţionat disciplinar pe perioada executării penitenţei, a fost recompensat pentru fapte bune de 15 ori, a participat la toate programele de interior din penitenciar impuse de administraţie, a absolvit un curs de formare profesională şi a fost recompensat în mod special pentru că a câştigat campionatul de şah din penitenciar.

În raportul oficial depus de administraţia Penitenciarului Tg. Jiu la instanţa de judecată se menţionează că deşi a cerut să participe la muncă fizică diurnă, i s-a refuzat participarea pe motive de boală atestate de documente medicale legale.

Istoric: la data de 17 februarie a.c., comisia de liberare a luat în discuţie solicitarea condamnatului Emilian Frâncu de a se constata că a îndeplinit condiţiile impuse de lege pentru liberare, comisia dându-şi avizul favorabil şi l-a înaintat la instanţa Tg. Jiu. La data de 3 martie, instanţa a pus pe rol procesul solicitării şi a hotărât ca organul specializat al penitenciarului să reanalizeze solicitarea, urmând ca miercuri, în această săptămână, comisia să-şi (re)dea avizul favorabil. Apoi, se va relua procesul la data de 23 martie, dându-se pronunţarea favorabilă eliberării. Certitudinea reîntoarcerii acasă a fostului nostru primar prin eliberare condiţionată ne-a fost dată după ce am citit toate documentele aflate la dosarul cauzei, păstrând în rezervă acea 10% din pedeapsă care poate să i se scadă şi pentru faptele şi conduita bună manifestată în timpul celor 24 de luni de încarcerare.