Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ionuţ Ionescu nu a scăpat de pericol

Procurorii DNA au făcut apel la decizia magistraţilor Tribunalului Vâlcea de a-l condamna pe fostul director al SC Apavil SRL, Ionuţ Ionescu, la 3 ani de închisoare cu suspendare. Dosarul a fost înregistrat la instanţa Curţii de Apel Piteşti, semn că Ionuţ Ionescu nu va scăpa doar cu atât şi că pericolul în ceea ce-l priveşte nu a trecut. Primul termen a avut deja loc pe data de 13 mai 2015, însă a fost amânat până în data de 24 iunie a.c., atunci când probabil instanţa se va pronunţa în cauză.

Reamintim că, Ionuţ Ionescu a fost arestat de oamenii legii la începutul lunii ianuarie 2015, atunci când procurorii DNA l-au prins în flagrant în timp ce primea mită de la un om de afaceri din Craiova. În rechizitoriu întocmit de procurorii DNA se arată că în perioada septembrie 2014 – 08 ianuarie 2015, Ionuţ Ionescu, având calitatea de funcţionar public, a acceptat de la un denunţător, reprezentant al firmei SC Hidroprest Steel SA din Fundeni, Ilfov, o sumă de bani spunându-i că „vom lega o frumoasă prietenie în 2015″. Flagrantul a avut loc în data de 8 ianuarie 2015 la restaurantul Crystal Palace din Râureni. Ionuţ Ionescu s-a întâlnit cu denunţătorul, om de afaceri din Craiova, la restaurantul respectiv, unde au băut o cafea. La ieşirea din restaurant îl aşteptau mai multe persoane, care s-au dovedit a fi procurori DNA.

De asemenea, denunţătorul i-ar fi promis suma de 10.000 USD în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, respectiv atribuirea preferenţială, prin achiziţie directă, de contracte de achiziţie publică, de către S.C. APAVIL S.A. Vâlcea în favoarea firmei sale.