Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO: Cel mai luminat pom de Crăciun

Cel mai luminat pom de Crăciun conține 518.838 luminițe și a fost împodobit la inițiativa și sub îndrumarea australianului David Richards. La stabilirea acestui record a participat o întreagă echipă formată din arhitecți, ingineri civili, electricieni și numeroși voluntari, printre care și copii. Pomul artificial, cu o înălțime de aproximativ 22 de metri, este împodobit în vârf cu o stea alcătuită, la rândul ei, din 12.000 de beculețe.

Performanța a fost omologată oficial de reprezentantul Guinness World Records la data de 27 noiembrie 2015, în Canberra, capitala Australiei. Precedentul record data din 2010 și era deținut de un pom de iarnă creat de Universal Studios Japan, acesta conținând însă ”doar” 374.280 luminițe.

David Richards nu este la primul său record mondial legat de luminițe. Tot el deține recordul de ”Cea mai mare imagine alcătuită din becuri LED” și ”Locuința decorată cu cele mai multe luminițe de Crăciun”.

Premiile obținute în urma acestor realizări au fost donate unei organizații caritabile al cărui scop principal este prevenirea cazurilor sindromului morții infantile subite.

https://www.youtube.com/watch?v=UDVBxHtmPAA

Video: youtube / Emily Trapatoni