Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: captura video

VIDEO: Cel mai extins transplant de faţă

Foto: captura videoUn fost pompier american, Patrick Hardison, în vârstă de 41 de ani, a fost beneficiarul celui mai extins transplant de faţă realizat până în prezent, care a inclus întregul scalp, urechile şi pleoapele pacientului.

Operaţia a avut loc la New York, la jumătatea lunii august. La trei luni după acea intervenţie chirurgicală, rezultatul ei pare incredibil.

În urma unei intervenţii a pompierilor din Mississippi într-o clădire cuprinsă de flăcări, în 2001, Patrick Hardison nu mai avea chip, nu mai avea nici păr pe scalp, nici buze, aproape niciun fragment de nas, nici pleoape, nici urechi şi nici chiar canale auditive.

La jumătatea lunii august a acestui an, el a primit o grefă totală de faţă. Profesorul Eduardo Rodriguez, care a coordonat echipa de medici chirurgi de la clinica NYU Langone din New York, spune că acea operaţie a reprezentat un pas major făcut înainte pe plan medical.

Este pentru prima dată când rezultatul final nu a prezentat nicio cicatrice şi neregularităţi la nivelul feţei (cicatricele sunt la nivelul gâtului şi craniului), a explicat profesorul Eduardo Rodriguez într-o conferinţă de presă. Acest rezultat a fost obţinut graţie unei etape de pregătire, ce a constat în extirparea unei cantităţi importante de ţesut, înainte de implantarea noului chip, prelevat de la donatorul David Rodenbaugh, un tânăr artist în vârstă de 26 de ani, aflat în moarte cerebrală după un accident de bicicletă, produs în cartierul newyorkez Brooklyn în luna iulie.

https://www.youtube.com/watch?v=WP2MUo0ZoVw

Video: youtube/ Misha Update