Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tenis: Două românce continuă lupta la Roland Garros

• Irina Begu şi Simona Galep au reuşit să se califice, Niculescu, Dulgheru şi Cârstea au părăsit competiţia

Cinci românce au început marele turneu din Franţa, Roland Garros: Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru şi Sorana Cârstea. România e una dintre cel mai bine reprezentate țări pe grila celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului. Celor patru jucătoare care au fost direct prezente pe tablou li s-a alăturat Sorana Cîrstea, venită din calificări.

Halep, în turul trei după succes clar la Dyas

Cea mai bine clasată dintre românce în topul tenismenelor din lume, Simona Halep, merge în turul al treilea, fără prea mari emoţii după ce s-a impus în două seturi în fața Zarinei Diyas, 7-6, 6-2. La finalul acestei partide, în al cărui prim set a fost condusă cu 4-2, Halep a recunoscut că și-a intrat mult mai greu în ritm. ”A fost dificil. În primul set am început destul de slab, am pierdut câteva game-uri la rând, am fost emoționată, puțin nervoasă, dar apoi am revenit și am încercat să țin mingea în teren, să lupt pentru fiecare punct și până la urmă a fost bine”, a spus Halep la Eurosport. Sportiva noastră a explicat mai apoi că a fost nevoită să schimbe sistemul de joc pentru a câștiga partida. ”În setul al doilea, da, am găsit ritmul, am fost mai agresivă, am vrut să inchid mai repede punctul, să deschid terenul, am încercat câteva voleuri drive, plus că și serviciul a fost mult mai bun în a doua parte. Ce mai, sunt fericită! E bine că joc întotdeauna primul meci al zilei, am tot restul zilei pentru mine, am și o zi liberă acum și am timp să mă pregătesc pentru turul următor”, a mai spus sportiva noastră. Înainte de a ajunge la vestiare, Halep a fost intervievată și de Ilie Năstase. ”A fost destul de greoi terenul, dar am reuşit să câştig. E mult mai mare terenul şi nu prea am repere. Am încercat să stau acolo punct cu punct şi am reuşit să revin în primul set”, a completat Simona Halep. Halep (24 ani), cap de serie numărul 6 la competiţia din capitala Franţei, şi-a asigurat un cec în valoare de 102.000 euro şi 130 de puncte WTA în urma acestei victorii, obţinută după o oră şi 23 minute de joc. În turul al treilea, Simona va juca împotriva japonezei Naomi Osaka, numărul 101 WTA. Aceasta a învins-o pe Mirjana Lucic-Baroni, în două seturi, 6-3, 6-3.

Begu, calificare dramatică

Irina Begu a câştigat la mare luptă, scor 6-7 (4), 7-6 (4), 10-8 meciul jucat miercuri seara, în turul doi la Roland Garros, cu jucătoarea americdană Coco Vandeweghe. Partida a durat trei ore şi 41 de minute. Irina Begu şi-a egalat cea mai bună performanţă la Roland Garros, reuşind miercuri calificarea în turul trei. A fost o partidă epică, încheiată după 221 de minute de joc epuizant. Dacă în primele două seturi Begu şi adversara sa, Coco Vandeweghe, s-au departajat la tie-break, în setul decisiv au jucat nu mai puţin de 18 game-uri până să se decidă câştigătoarea. 6-7 (4), 7-6 (4), 10-8 pentru Irina Begu a fost scorul final, iar compatrioata noastră o va întâlni vineri pe nemţoaica Annika Beck. Într-o partidă mult mai scurtă, jucată tot miercuri, aceasta a învins-o după două ore şi şase minute, cu 4-6, 6-3, 7-5 pe ucraineanca Katerina Bondarenko. Annika Beck are 22 de ani, se află pe locul 39 în clasamentul WTA şi nu a jucat niciodată în circuitul profesionist împotriva Irinei Begu.

Celelalte, eliminate devreme

Sorana Cîrstea a pierdut fără drept de apel în fața Elinei Svitolina 1-6, 3-6 și părăsește turneul chiar din primul tur, ca și Niculescu. Deși Monica a avut un start bun de partidă, conducând cu 2-0 la game-uri a cedat în două seturi 2-6, 6-7. Cîrstea (26 ani, 97 WTA), venită din calificări, a comis 27 de erori neforțate în fața numărului 20 mondial, în timp ce Svitolina a avut doar 8. Sorana Cîrstea va primi 30.000 de euro și 50 de puncte WTA pentru participare. Monica Niculescu, locul 35 WTA şi cap de serie numărul 31, a fost învinsă cu scorul de 6-2, 7-6 (2), de franţuzoaica Pauline Parmentier, locul 88 WTA, în turul I al turneului de la Roland Garros. Alexandra Dulgheru (127 WTA) a fost eliminată de Yannina Wickmayer, locul 54 WTA, scor 1-6, 3-6. Dulgheru (26 ani, locul 127 WTA) va fi recompensată cu 30.000 de euro şi 10 puncte WTA pentru participarea la această competiţie.