Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Știri sportive

Olga Vaschuk s-a transferat la Skopje

Fosta handbalistă a Oltchimului, Olga Vaschuk, s-a transferat la noua campioană a Macedoniei, WCH Metalurg Skopje. Alături de Olga, la Skopje a mai ajuns și o altă handbalistă cu nume Inna Suslina, portarul naționalei Rusiei și a formației ruse HC Rostov-Don. Olga Vaschuk a evoluat pentru Oltchim timp de două sezoane, perioadă în care ucraineanca a jucat finala Ligii Campionilor, pierdută în fața Viborgului în 2010.

 Ce surpriză Vărzaru la CSM București

 Una dintre cele mai titrate handbaliste din România, Cristina Vărzaru, a decis să își încheie cariera în Liga Națională. Căpitanul echipei naționale a României nu s-a transferat la Teroma Ia și, așa cum se anunțase inițial, ci la echipa bucureșteană CSM. Extrema de legendă care a câștigat trei trofee ale Ligii Campionilor, toate cu echipa daneză Viborg, a semnat un contract valabil pentru un sezon, cu drept de prelungire pentru încă unul și, potrivit presei centrale, va încasa aproximativ 120.000 de euro, o sumă mare pentru întrecerea internă. Cristina s-a lansat în handbalul mare la Oltchim Râmnicu Vâlcea și a evoluat până acum la CSS Corabia, Oltchim Rm. Vâlcea, Rapid București și Viborg. CSM București a achiziționat-o și pe Daniela Molfea, de la HC Zalău și se anunță una din pretendentele la accederea într-o cupă europeană, alta decât Liga Campionilor, „amanetată” de ani buni de Oltchim.

 Adriana Å¢ăcălie, sub comanda Marianei Târcă

 Interul Adriana Å¢ăcălie se va întoarce în campionatul intern dar nu la Oltchim Râmnicu Vâlcea, formație la care s-a lansat, ci la Rulmentul Brașov, formație antrenată de Mariana Târcă. Fosta chimistă vine de la Buducnost Podgorica, campioana en-titre a Europei, acolo unde a ajuns la schimb cu Marija Jovanovic. Å¢ăcălie se adaugă celor patru transferuri realizate până acum: Druțu, Tudor, Cîrstea și Artean.

 Două victorii și o înfrângere la mondialele de tineret

 Naționala de tineret a României a debutat la Campionatul Mondial care are loc în Cehia. Tricolorele antrenate de Dumitru Mu și au jucat prima partidă în compania unei formații modeste, Tunisia, de care au dispus cu 37-28, după ce au condus și la pauză cu 15-13. Chimista Safta nu a reu șit să înscrie în acest meci. Pentru România au evoluat: Portari: Dedu (10/28), Arghir (5/14), Mureșan (0/1). Marcatoare: Pricopi (6/7), Apipiei (5/7), Florica (5/7), Iana și (4/4), Buceschi (4/6, 1/1 la 7m), Perianu (4/9), Predoi (3/3), Ivan (2/2), Florea (2/3), Ciunt (1/2), Varga (1/4). Au mai evoluat: Safta (0/1), Bărbos. Partida a doua a fost cu ghinion pentru naționala României care a pierdut la limită, 22-24, în fața Braziliei, după ce la pauză tricolorele au avut avans de trei goluri: 13-10. Vâlceanca Safta a reu șit să înscrie un gol în această întâlnire. Pentru naționala tricoloră au evoluat: Portari: Dedu (10/32), Arghir (0/1), Mureșan (0/2), Marcatoare: Buceschi (12/14, 9/9 la 7m), Pricopi (5/8), Apipiei (2/4), Bărbos (1/1), Safta (1/2), Perianu (1/7), Au mai evoluat: Varga (0/1), Florea (0/2), Iana și, Ciunt, Ivan, Florica. Neutilizată: Predoi. Următoarea partidă a fost una foarte importantă pentru păstrarea șianselor de calificare în faza următoare a competiției. Româncele au avut în față Croația și aveau mare nevoie de un succes pentru a acumula încă două puncte importante în clasament. Jocul tricolorelor a mers bine și la pauză aveau 12-9. Repriza secundă a fost mai echilibrată dar Croația nu a putut reduce handicapul și la final trupa antrenată de Mu și a câștigat cu 23-19. Pentru formația noastră urmează un alt meci dificil în fața Norvegiei, formație care a pierdut neașteptat cu Brazilia, națională care pare a fi revelația competiției.

Pentru România au evoluat: Portari: Arghir (10/19), Dedu (4/13), Mureșan (0/1), Marcatoare: Buceschi (8/11, 4/5 la 7m), Perianu (4/11), Iana și (3/5), Florica (2/2), Apipie (2/3), Varga (1/2, 1 din 7m), Ivan (1/2), Pricopi (1/2), Florea (1/3), Au mai evoluat: Ciunt, Safta, Predoi, Bărbos

Jolidon poate ajunge în grupele Ligii Campionilor

 „U” Jolidon Cluj și-a aflat adversara din preliminariile Ligii Campionilor. Vicecampioana României face parte din grupa a treia, alături de Zajecar, Rostov Don și Muratpasa, dar deoarece a beneficiat de statutul de cap de serie, va întâlni formația venită din urna a patra, Muratpasa. A doua partidă din această grupă este cea dintre Zajecar și Rostov Don. „U” Jolidon s-a întâlnit cu RK Zajecar în sezonul trecut al Ligii Campionilor, tot în preliminarii, iar vicecampioana României a avut câștig de cauză, învingând cu 33-32. SK Muratpasa este campioana Turciei și a disputat în ultimele două sezoane finala Cupei Challenge, pierdută însă de fiecare dată.

Vlad Soare