Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Oltchim rămâne în ceață

încă nu se șitie cine va prelua echipa de handbal pentru a putea evolua în Liga Campionilor

 Nu mai este mult până la startul Ligii Campionilor la handbal feminin și oficialii de la CS Oltchim nu șitiu exact cine va prelua formația. Deocamdată numai primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, și-a manifestat disponibilitatea de a găsi surse de finanțare pentru un million de euro, sumă care ar ajunge pentru prima fază a campaniei europene. „Vreau să găsesc forma juridică de a face parte din CSM, clubul primăriei, de a putea să finanțez pregătirea handbalistelor, pentru a nu fi excluse după aceea din Liga Campionilor”. Chiar dacă la prima vedere a arătat că nu deține toate informațiile legate de campioana României, din moment ce a pomenit că deține un buget de 7,5-8 milioane de euro, Oprescu a afirmat că echipa va fi lăsată să joace în continuare la Vâlcea. „Vor juca însă și sub semnul Primăriei București, așa e frumos”, a declarat Oprescu.

 Apel către fani

 CS Oltchim a emis un comunicat de presă în care cere sprijinul fanilor pentru salvarea echipei: „Echipa de handbal Oltchim Rm. Vâlcea și clubul sau (înființat în anul 1973, care funcționează ca o asociație non-profit, fără scop lucrativ, cu personalitate juridică proprie fără nicio legătură din punct de vedere juridic cu SC Oltchim SA) sunt branduri naționale deoarece echipa este câștigătoare a numeroase trofee interne și internaționale, fiind multimplă Campioană a României, câștigătoare a Cupei și Supercupei României, finalistă a Ligii Campionilor în 2010, câștigătoare a Cupei Cupelor în 2007, de două ori a Cupei IHF în 1984 și 1989 precum și a Supercupei Europei în 2007. Obiectivul de performanță propus pentru acest sezon este acela de a câștiga „Liga Campionilor” șiansele în acest an fiind mai mari ca oricând precum și câștigarea titlului de Campioană a României (al 19-lea), și a unei noi ediții a „Cupei României” (a 15-a). Este singura echipă din Europa care participă continuu de 28 de ani în Cupele Europene. Astăzi acestea trec prin momente dificile după retragerea sponsorului principal SC Oltchim SA. Este motivul pentru care rugăm iubitorii handbalului din întreaga țară să susțină echipa de handbal Oltchim Rm. Vâlcea sub forma de donații, sponsorizări sau reclamă și publicitate, având deschise oficial conturi. Orice contribuție, indiferent cât de mică, venită din partea dumneavoastră, va contribui la succesul echipei și a existenței în continuare a clubului de handbal Oltchim Rm. Vâlcea. Pentru contribuții sub formă de reclamă și publicitate sau sponsorizare, vă punem la dispoziție contractele necesare contactând clubul la numărul de telefon 0250/730/755 | 0742/121/121. Donațiile  efectuate în conturile menționate mai sus vor fi făcute publice prin site-ul clubului. Vă mulțumim pentru aportul dumneavoastră și rugăm să fie alături de noi cât mai mulți fani ai sportului românesc.

 „Vom merge oriunde dar ar fi bine să nu plecăm”

 Tehnicianul Oltchimului, Jakob Vestergaard, speră ca situația să se clarifice urgent la echipă: „E clar că voi urma echipa oriunde se va duce, dacă va fi cazul să fie mutată de aici. Eu sper ca Oltchim să rămână la Râmnicu Vâlcea. Eu și Mette Klit am venit să antrenăm la Râmnicu Vâlcea pentru un loc fantastic, pentru fani de excepție, șitiu cum este atmosfera în sala sporturilor Traian. Aici ne simțim în siguranță de fiecare dată când intrăm în sală. Chiar mi-aș dori cu adevărat ca echipa să rămână aici, dacă va fi posibil. Dacă va trebui să plecăm, nu ne rămâne decât să sperăm că vor fi tot primitori ca aici. Noi încercăm să ne gândim și să vorbim foarte puțin despre treaba asta. Ne gândim mai mult la cum ne va afecta pe noi și jocul nostru. ne gândim un pic la treaba asata, dar încercăm să uităm de probleme când mergem să jucăm handbal”.

 Victorie muncită cu Zalăul

 Oltchim a jucat al doilea meci oficial al sezonului în deplasare, pe terenul formației HC Zalău. Gazdele au condus în mare parte a întâlnirii, la maximum trei goluri diferență dar chimistele au revenit în ultimul sfert de oră al meciului și s-au impus cu 22-20. În runda a treia Oltchim a stat, după ce Federația Română de Handbal a decis să retragă din campionat naționala de tineret a României. Echipa noastră este pe poziția a doua a ierarhiei, cu două puncte mai puțin față de lidera HCM Baia Mare, care are și un meci mai mult disputat. : „De fapt ne-am descurcat foarte bine, am vrut să câștigăm și chiar am câștigat. În special în repriza secundă apărarea a fost foarte bună. Navaro a fost puternică în poartă, evoluția ei ne-a ajutat mult și noi chiar suntem impresionați de ceea ce s-a făcut până acum. Desigur trebuie să mai lucrăm la partea de atac. Mai aveam câteva jucătoare cărora la place să joace pe cont propriu și trebuie să le convingem că în handbal jocul este colectiv. La Zalău este cu siguranță un loc dificil. Micuța sală a fost plină ochi iar atmosfera a fost foarte dură, potrivnică. Ne-am adaptat și am câștigat, asta este ceeace ce rămâne după meciul cu HC Zalău. Aștept să ne descurcăm mai bine când vom juca în Liga Campionilor. De fapt pentru asta ne antrenăm și o vom face în perioada următoare, până când competiția va începe. Sunt mulțumit de cei doi portari pe care îi avem în lot. Desigur vreau ca Paula Ungureanu să își îmbunătățească jocul cu fiecare meci. Este normal ca după ce a născut să aibă nevoie de ceva timp să își revină. Se antrenează bine și sunt convins că va fi pregătită pentru Liga Campionilor. Are destulă experință și șitie cum să aibă grijă să le dirijeze pe colegele din echipă. Ca o concluzie, nu căutăm un nou portar. Allison Pineau este o foarte bună apărătoare. Am văzut asta și în meciurile naționalei Franței. Probabil este printre cele mai bune apărătoare din lume. Allison șitie că trebuie să își îmbunătățească jocul în atac, să fie coordonatorul de care avem mare nevoie. Îi mai trebuie timp să se acomodeze la o nouă limbă, la cerințele unui nou antrenor. Vă promit că în Liga Campionilor va fi Pineau pe care o șitiați”, a declarat la finalul meciului antrenorul vâlcencelor.

 Rezultatele etapei a treia :

 Oltchim Rm.Vâlcea a stat

ASC Corona Brașov – HC Zalău 32-28

CSM Ploiești – HC Dunărea Brăila 27-28

HC Danubius Galați – Univ. Jolidon Cluj 24-31

HCM Baia Mare – SCM Craiova 31-22

HCM Roman – CSM București 27-25

1. HCM Baia Mare 3 6

2. Oltchim Rm. Valcea     2 4

3. HC Dunărea Brăila Â Â Â Â Â  2 4

4. U Jolidon Cluj             3 4

5. ASC Corona Brașov    3 4

6. SCM Craiova              3 3

7. CSM Bucuresști          3 2

8. HCM Roman              3 2

9. CSM Ploiești               3 1

10. HC Zalău                   2 0

11. HC Danubius Galați   3 0

Etapa viitoare:

 Oltchim Rm.Vâlcea – CSM București

SCM Craiova – HCM Roman

Univ. Jolidon Cluj – HCM Baia Mare

HC Dunarea Brăila – Danubius Galați

HC Zalău – CSM Ploiești

ASC Corona Brașov va sta

Marcatoarele Oltchimului în această ediție de campionat:

 Bulatovic 14

Brădeanu 8

Nechita 6

Manea 5

Curea 5

Barbosa 11

Stanca 2

Farcău 3

Meiroșu 1

Pineau 1

Managarova – 2

Vlad Soare