Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Lupoaice acasă, mieluşele în deplasare

HCM nu a completat jocul bun cu SCM Craiova şi a pierdut la Ploieşti • vâlcencele au coborât pe locul 9 dar au şansa să revină în zona de play-off

Cine a urmărit primele 20 de minute ale meciului de la Ploieşti dintre CSM din localitate şi HCM Râmnicu Vâlcea ar fi putut să aibă impresia că pe teren se află defuncta Oltchim. Vâlcencele au zburdat pe teren, s-au apărat la sânge şi au contraatacat tăios. De altfel, protagonistele principale au fost trei foste jucătoare ale formaţiei de legendă. Mihaela Smedescu practic a închis poarta, Clara Vădineanu şi Janina Luca au perforat poarta adversă, cu ajutorul rusoaicei Daria Ilina şi scorul s-a dus la 4-0, moment în care antrenorul sârb al gazdelor a cerut în grabă timp de odihnă. CSM a marcat primul gol abia în minutul 11 dar a continuat să piardă teren. Pe fosul unei evoluţii entuziasmante, echipa noastră a făcut 6-1, apoi 8-3 şi se părea că poate să se impună fără prea mari probleme sau măcar să reuşească un rezultat de egalitate care o menţinea în zona de play-off. Din păcate, însă, minutele de final ale primei reprize au fost de coşmar pentru elevele lui Dumitru Muşi care au mai marcat o singură dată şi au primit şapte goluri! La pauză era 13-11 pentru ploieştence dar şansele pentru un rezultat pozitiv erau intacte. Scenariul din partea a doua a meciului a fost unul asemănător. Vâlcea nu s-a descurcat deloc rău, a avut câteva şanse să recupereze terenul pierdut şi să egaleze dar, în ultimul sfert de oră pe teren a fost o singură echipă, cea a gazdelor. CSM a avut şi şapte goluri avans iar Goran Kurtes a avut şi posibilitatea să ruleze întreg lotul aflat pe foaia de joc. HCM a mai recuperat pe final din handicap şi tabela de marcaj a îngheţat la scorul de 26-22. Cele două combatante au făcut schimb de locuri, Ploieştiul a urcat pe 8, în zona de play-off, Vâlcea este acum prima sub linie, pe 9.

Din nou meci decisiv, cu Deva

Sunt toate şansele, însă, ca din runda viitoare HCM să revină în grafic. Elevele lui Dumitru Muşi joacă vineri, de la ora 11.30, pe propriul teren, în faţa unei alte contracandidate la participarea în play-off, Cetate Deva. În mod normal Janina Luca şi compania vor cuceri toate punctele puse în joc. CSM Ploieşti are de disputat un meci infernal, în depladsare cu CSM Bucureşti şi sunt şanse minime ca trupa lui Goran Kurtes să câştige măcar un punct care oricum i-ar fi insuficient. Până la finalul sezonului regulat, HCM are un program mai dificil decât CSM Ploieşti, urmând să întânească şi pe primele trei clasate în Liga Naţională, CSM Bucureşti, HCM Baia Mare şi Corona Braşov, doar ultima partidă fiind găzduită de sala sporturilor Traian. Este posibil ca disputa contra braşovencelor să fie una care va cântări decisiv pentru îndeplinirea obiectivului de clasare în play-off. Şi în cazul în care va termina pe locul 9, HCM o să aibă o misiune facilă de salvare de la retrogradare, fiind favorită într-o dublă manşă cu ultima clasată, Mureşul Târgu Mureş, echipă care până acum nu a acumulat nici măcar un punct.

Rezultate:

ASC Corona Braşov – SC Mureşul Tg. Mureş 40-17
„U” Neptun Constanţa – HCM Baia Mare 27-29
CSM Cetate Devatrans – HCM Roman 28-23
CSM Ploieşti – HCM Râmnicu Vâlcea 26-22
SCM Craiova – CSM Bucureşti 15-22
„U” Jolidon Cluj – HC Dunărea Brăila 25-24
CSM Unirea Slobozia – HC Zalău 23-25