Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM, victorie clară cu Unirea

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au jucat la nivel mare prima întâlnire oficială a anului 2015. Sub privirile primarului Matei care a trăit la intensitate maximă cele 60 de minute, elevele lui Dumitru Muşi şi-au dominat clar adversara, Unirea Slobozia. Echilibrată a fost doar prima parte a meciului. În minutul 20 Vâlcea avea un avantaj minim, 9-8, după care Janina Luca şi compania au mărit turaţia motoarelor şi au intrat la cabine cu cinci goluri avans, 14-9. Emoţiile celor peste 800 de spectatori încă nu se risipiseră dar vâlcencele au evoluat şi mai bine în partea a doua a întâlnirii când apărarea a funcţionat aşa cum îşi doresc tehnicienii şi spectatorii. Diferenţa de pe tabela de marcaj s-a mărit, moment în care au avut şansa să intre pe teren şi handbalistele de pe banca de rezerve. În final a fost 27-19 pentru echipa vâlceană care urcă pe locul 8 al clasamentului, ultimul care asigură prezenţa în play-off şi risipirea emoţiilor legate de evitarea retrogradării. În disputa contra Unirii Slobozia, cele mai bune handbaliste de la Vâlcea au fost portarul Mihaela Smedescu şi jucătoarele de câmp Daria Ilina şi Janina Luca, autoare a 8, respectiv 9 goluri.

„Îmi place mult la Vâlcea” – Daria Ilina

Rusoiaca Daria Ilina a devenit una dintre golgheterele echipei de la Vâlcea şi spune că îşi doreşte să rămână la HCM şi în sezonul viitor: „E un debut fericit al returului de campionat. Este important că am început să câştigăm meciuri şi sunt sigură că returul campionatului o să fie mai bun pentru noi. Ne facem calcule pentru a ajunge în play-off, asta ne dorim, pentru asta luptăm. Avem o evoluţie mai bună decât în tur. M-am acomodat la Vâlcea, îmi place cel mai mult că e linişte. Vreau să rămân la HCM.”

„Am jucat mizerabil” – Liviu Paraschiv

Antrenorul principal de la Unirea Slobozia, Liviu Paraschiv, nu este mulţumit de evoluţia formaţiei sale dar recunoaşte că HCM a fost echipa mai bună. „Am jucat mizerabil, mă aşteptam să jucăm mai bine. În partidele de verificare ne-am mişcat mai bine, de această dată HCM a fost echipa mai bună, mai motivată şi de aici şi rezultatul. Lupta din campionat o să fie una strânsă, pe noi ne interesează play-out-ul pentru că acolo vom merge. Avem un retur greu, cu partide care nu ne avantajează. Să sperăm că nu vom ajunge acolo la locurile 13-14”, spune antrenorul care a antrenat-o şi pe Oltchim timp de câteva luni.

„Apărarea ne merge bine” – Morico Duca

Antrenorul secund al formaţiei noastre, Maria Torok Duca, spune că partida a fost câştigată de apărarea vâlceană care a funcţionat la standarde înalte: „Echipa a fost mobilizată, şi-a dorit mult să câştige acest meci, sper ca şi oamenii să fie mulţumiţi. Nu am jucat cu o echipă slabă, Unirea Slobozia are o echipă bună. Avem şanse de participare în play-off, pentru asta ne luptăm. Una peste alta am devenit agresive în apărare, un lucru foarte bun având în vedere că meciurile se câştigă de regulă cu apărările „

Pleşa vrea în turneul final al Cupei României

Preşedintele de la HCM Râmnicu Vâlcea, Toma Pleşa, este mulţumit de debutul din 2015 şi spune că echipa are şanse reale de a ajunge în play-off. De asemenea, fostul arbitru internaţional speră ca elevele lui Muşi să ajungă în turneul final al Cupei României din această ediţie. „Au venit destul de mulţi oameni la sală, avem un început bun şi sper că i-am mulţumit pe spectatori. Îmi place foarte mult atmosfera de la echipă, am devenit o adevărată familie, lucru pe care eu l-am dorit foarte tare. Calcule pentru play-off ne facem, asta ne şi dorim, acesta este obiectivul. În Cupa României jucăm primul meci acasă, sper să trecem de CSM Ploieşti. Apoi, dacă vom avea noroc la tragerea la sorţi, putem ajunge la turneul final al competiţiei. Ne dorim foarte mult acest lucru, chiar că ar fi o realizare importantă. Avem valoarea necesară pentru a spera la acest lşuccru, s-a văzut şi în meciul de azi.”