Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM reia lupta cu Unirea Slobozia

Formaţia vâlceană urcă pentru prima dată pe un loc de play-off dacă va câştiga toate cele trei puncte

Handbalistele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea vor juca sâmbătă, de la ora 11.00, primul meci oficial al acestui an, pe propriul teren cu Unirea Slobozia, în prima rundă a returului de campionat. Elevele lui Dumitru Muşi şi Mori Duca au mare nevoie de victorie, caz în care urcă pentru prima dată pe un loc de play-off, având în vedere că sunt la doar două puncte distanţă de HC Zalău, formaţie care are de disputat un meci infernal, în deplasare cu CSM Bucureşti. Gruparea antrenată de Liviu Paraschiv, care a stat o perioadă şi pe banca tehnică a Oltchimului a început foarte bine acest sezon, fiind una dintre revelaţiile sezonului, având în vedere că este proaspăt promovată din Divizia A. În tur, Unirea a reuşit să se impună la limită, la un singur gol diferenţă, în partida de debut a lui Dumitru Muşi la Vâlcea. În acest moment, gruparea din Slobozia este pe locul 11 al Ligii Naţionale de handbal feminin, la trei puncte distanţă de vâlcence.

Încă trei meciuri în ianuarie

Tot în ianuarie, Handbal Club Municipal va mai juca alte două meciuri în Liga Naţională, în deplasare cu Universitatea Jolidon Cluj şi pe propriul teren cu SCM Craiova. În mod normal echipa antrenată de Muşi poate câştiga toate punctele, caz în care o să fie favorită la un loc în prima parte a clasamentului la finalul sezonului regulat. În fine, tot în prima lună a acestui an Janina Luca şi compania vor debuta şi în această ediţie a Cupei României la handbal feminin. Pe 21 ianuarie, HCM va juca în optimi, pe propriul teren, cu CSM Ploieşti. Partida este eliminatorie, formaţia care se va impune urmând să joace în sferturile competiţiei.

Iarnă cu bune şi rele

HCM a jucat o serie de partide amicale în această pauză competiţională. Municipalele au câştigat două meciuri în deplasare cu HC Alba Sebeş, apoi a evoluat la Memorialul Constantin Tită, acolo unde s-a impus cu Alba Sebeş şi Universitatea Cluj Napoca şi a cedat meciul decisiv cu SCM Craiova, formaţie care a terminat pe primul loc al clasamentului. Formaţia antrenată de Dumitru Muşi a mai jucat o partidă de verificare în deplasare contra Coronei Braşov şi au reuşit să se comporte bine. Oltencele au condus la pauză cu 17-16 dar au cedat la final cu 28-31.

A plecat Tavares

Gruparea vâlceană a început acest sezon competiţional cu trei straniere în lot, rusoaica Daria Ilina, pivot şi portughezele Diana Tavares, portar şi Claudia Correia Semedo, coordonator de joc şi inter. Daria a jucat la nivelul scontat, devenind una dintre golgheterele echipei, cu evoluţii constant bune. Portughezele, în schimb, au jucat sub aşteptări, doar Semado reuşind în câteva rânduri să demonstreze că are valoare. În aceste condiţii, conducerea clubului a luat decizia de reziliere a contractului cu Tavares. Semedo va rămâne sub comanda lui Dumitru Muşi şi a Mariei Duca, urmând să continue şi în sezonul viitor dacă va avea evoluţii cu mult mai bune decât în turul campionatului.

Meci interesant la Baia Mare

Cea mai interesantă partidă va avea loc la Baia Mare, acolo unde Tonje Tiselj va debuta pe banca tehnică a campioanelor în faţa echipei clasate pe poziţia secundă la finalul turului de campionat, SCM Craiova. În toate celelalte meciuri ale rundei sunt favorite clare la victorie pentru că este greu de crezut că CSM Bucureşti se poate încurca în faţa Zalăului sau Corona să piardă punct sau puncte cu CSM Ploieşti.

Programul etapei:

SC M. Tg. Mureş – HC D. Brăila
CSM Bucureşti – HC Zalău
HCM Rm. Vâlcea – CSM U. Slobozia
HCM Roman – „U” Jolidon Cluj
HCM Baia Mare – SCM Craiova
ASC Corona Braşov – CSM Ploieşti
„U” N. Constanţa – CSM C. Devatrans