Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Superliga: Șirineasa, favorită în patria lui Dinescu

• campioana de la Vâlcea este favorită la promovare în fața doljenilor de la Tractorul Cetate

Campioana județului Vâlcea la fotbal, CS Șirineasa, este cu un picior în Liga a III-a după disputarea manșei tur a barajul de promovare. Trupa antrenată de Octavian Iordache a trecut la pas de cea mai bună formație din județul Dolj, Tractorul și dispută sâmbătă, în „patria lui Mircea Dinescu”, manșa decisivă. Greul abia începe, însă, pentru oficialii de la Șirineasa, care vor trebui să găsească banii necesari supraviețuirii în eșalonul al treilea.

Galop de sănătate

În fața a peste 600 de spectatori, pe o vreme bună pentru fotbal, Șirineasa a atacant încă din start. Oaspeții au replicat firav și trupa lui Octavian Iordache s-a instalat în jumătatea adversă. Prima ocazie importantă a întâlnirii a fost trecută în dreptul lui Ceapă care a șutat inteligent, după o acțiune personală dar mingea a ocolit poarta adversă. În minutul 17 avea să vină și primul gol al turului barajului. Leo Săraru a pătruns în careul advers, a lăsat în urmă câțiva adversari și i-a pasa lui Ceapă, cel care nu a greșit ținta. Doljenii au încercat să dea o replică dar tot campioana de la Vâlcea a fost la timonă. După alte atacuri în valuri, tot Ceapă a mărit avantajul cu un șut sec de la 15 metri și a stabilit scorul la pauză: 2-0. Repriza secundă s-a jucat după coordonate asemănătoare și elevii lui Iordache au dat impresia că pot marca de câte ori doresc și că scorul de la final o să fie unul fluviu. După aproape o oră de joc, tabela avea să înregistreze un scor de neprezentare. Marinescu a șutat puternic de la distanță și scorul devenea 3-0 și toată lumea se aștepta ca Dorel Stoica să arunce prosopul ca la box. Leo Săraru și Ceapă au semnat alte ocazii importante le echipei noastre. Contrar cursului jocului, Tractorul a redus din handicap, după ce Dorel Stoica a transformat o lovitură de la 11 metri corect acordată de central. La 3-1 calificarea încă se juca dar CS Șirineasa nu s-a mulțumit doar cu atât și a punctat pentru 4-1, prin Ciocotoiu, după o acțiune de toată frumusețea și a stabilit scorul final. În returul de la Cetate, CS Șirineasa mai poate pierde promovarea dacă pierde la o diferență de trei goluri sau mai mare, lucru greu de crezut.

Bani mai mulți în Liga a III-a

Eventuala promovare a echipei CS Şirineasa îi va pune la treabă pe oficialii clubului. Astfel, pentru ca baza sportivă să fie omologată pentru Liga a 3-a, va trebui ca în vară să se ridice un gard de protecţie în spatele porţii dinspre vestiare, să fie montată o tabelă electronică şi să fie montate alte circa 200 de scaune. Capacitatea, pe scaune, a tribunei de la Şirineasa este de circa 300 de locuri, dar pentru Liga a 3-a e nevoie de 500 de locuri, iar pentru liga a 2-a de 700 de locuri. Şi în privinţa antrenorului care va sta pe bancă la meciurile oficiale ale echipei în sezonul viitor, la Liga a 3-a va trebui făcut ceva. După cum se ştie, din această vară, FRF obligă cluburile de Liga a 3-a să aibă antrenor cu Licenţa UEFA A, iar cele de Liga a 2-a trebuie să aibă antrenor cu Licenţa UEFA PRO. Actualul antrenor al echipei, Octavian Iordache are Licenţa UEFA B dar se încearcă să se obţină o dispensă pentru tânărul tehnician al echipei care se va înscrie la cursurile pentru Licenţa UEFA A imediat ce acestea vor începe. În cazul în care va promova, CS Şirineasa ar putea fi repartizată de Federaţia Română de fotbal în seria a 3-a, acolo unde ar putea întâlnii formaţiile SCM Piteşti, FC Argeş (dacă va promova), CS Ştefăneşti, FC Aninoasa, Sporting Roşiori, FCM Alexandria, dacă va promova, CS Podari, Atletic Bradu AFC Hărman, Sporting Tn. Măgurele, Urban Titu sau FC Voluntari 2. Dacă va fi repartizată în Seria a 4-a, CS Şirineasa ar putea întâlnii formaţiile Milenium Giarmata, Nova Mia Bechicherecul Mic, Naţional Sebiş, Pandurii 2 Tg. Jiu, CNS Cetate Deva, FCM Lugoj, CSU 2 Craiova, Metalurgistul Cugir, Măgura Cisnădie, CS Ineu şi ACSO Filiaşi.

Rezultatele primei manșe a barajului:

SPORTUL CHISCANI (BR) – ŞOIMII TOPOLOG (TL) 2-2
VENUS INDEPENDENŢA (CL) – AXIOPOLIS CERNAVODĂ (CT) 4-3
ARSENAL MALU (GR) – PROGRESUL BUCUREŞTI (B) 2-0
VOINŢA CREVEDIA (IF) – FLACĂRA MORENI (DB) 2-2
EUROMANIA DUMBRĂVENI (VN) – CS PĂULEŞTI (PH) 1-3
PETROLUL BERCA (BZ) – NEMERE DIN GHELINŢA (CV) 4-2
PAJURA HUŞI (VS) – AVÂNTUL VALEA MĂRULUI (GL) 1-4
SIRETUL LESPEZI (IS) – GAUSS RĂCĂCIUNI (BC) 2-1
VOINŢA ION CREANGĂ (NT) – LUCEAFĂRUL MIHAI EMINESCU (BT) 0-1
FC BISTRIŢA (BN) – ŞOMUZ FĂLTICENI (SV) 0-0
VIITORUL ULMENI (MM) – UNIREA MIRŞID (SJ) 1-0
MUREŞUL VINŢU DE JOS (AB) – MUREŞUL LUDUŞ (MS) 1-0
GLORIA LUNCA CERMEI (AR) – VIITORUL FELEACU (CJ) 1-0
RIPENSIA TIMIŞOARA (TM) – HERCULES LUPENI (HD) 4-0
ANDURII CERNEŢI (MH) – CSM ŞCOLAR REŞIŢA (CS) 1-6
CS ŞIRINEASA (VL) – TRACTORUL CETATE (DJ) 4-1
FC HERMANNSTADT (SB) – GILORTUL TÂRGU CĂRBUNEŞTI (GJ) 1-0
RECOLTA STOICĂNEŞTI (OT) – FC ARGEŞ 1953 PITEŞTI (AG) 1-1
UNIREA CRISTURU SECUIESC (HR) – CETATE RÂŞNOV (BV) 3-1
FCM ALEXANDRIA (TR) – ANDRIAS ANDRĂŞEŞTI (IL) 3-1
FC HIDIŞEL (BH) – RECOLTA DOROLŢ (SM) – nu s-a disputat.