Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Liga a II-a: CSM, în perioada de căutări

• gruparea din Zăvoi a pierdut câțiva fotbaliști importanți și pregătește transferuri • Viperele Albastre s-au reunit în Zăvoi

Fotbaliștii de la CSM Râmnicu Vâlcea s-au reunit în Zăvoi în vederea pregătirilor de vară pentru noul sezon competițional. Au fost prezenți o parte dintre jucătorii care au terminat și campionatul trecut: Samson Swabueze, Dragoș Firțulescu, Cătălin Pârvulescu, Bogdan Geantă, Alex Ionescu, Rareș Cucui, Robert Bratu, Denis Dumitrașcu, Lucian Iordache, Octavian Vasile, Cosmin Piscanu, Ionuț Marian, Claudiu Ștefan și Radu Georgescu. De asemenea, s-au întors la CSM fotbaliștii care au fost împrumutați la alte echipe: Ovidiu Mihai, Darius Preda, Rareș Sporea și Andrei Marin. Singurele noutăți din lotul Viperelor Albastre sunt doi fotbaliști care au evooluat în Superligă: Grigore Ceapă (Şirineasa) şi Cosmin Marinaş (Flacăra Horezu).

Konyeha și Pârvu, două nume sonore

La reunirea lotului au fost prezenți și doi fotbaliști care au mai evoluat pentru CSM Râmnicu Vâlcea. Astfel, Florian Pârvu s-a întors după câțiva ani în care a jucat la mai multe formații, ultima dintre ele fiind cea din Turnu Măgurele. De asemenea, la primul antrenament al verii a fost prezent și mijlocașul de culoare Konyeha, cel care a plecat din Zăvoi acum doi ani. În perioada imediat următoare se încearcă o completare a lotului pe posturile deficitare.

Multe plecări

Față de sezonul trecut, de la CSM Râmnicu Vâlcea au plecat mai mulți fotbaliști. Încă dinainte de terminarea play-out-ului Călin Fildan și-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu CSM, după un campionat neconvingător. Cea mai importantă plecare este cea a căpitanului Ionuț Stoica, cel care a ales să joace în următorii doi ani la CS Mioveni, formație care cel mai probabil se va bate pentru prmovarea în Liga I. De asemenea, Andrei Neagoe este o pierdere mare, talentatul fotbalist fiind înregimentat la o colegă de campionat a vâlcenilor, Chindia Târgoviște. Andrei Artean a fost rechemat la CSU Timișoara, formaţie de unde fusese împrumutat în Zăvoi, în timp ce Răzvan Dâlbea va evolua la Sibiu, în eșalonul al treilea, acolo unde o să fie și antrenor secund. Și Andrei Ludușan are șanse minime să mai joace pentru CSM, juniorul fiind în pregătiri cu o echipă de prim eșalon, ASA Târgu Mureș.

Conducerea clubului nostru a stabilit și primele două meciuri amicale ale acestei veri. Astfel, pe data de 9 iulie iubitorii fotbalului din Râmnicu Vâlcea îi vor putea vedea la lucru pe elevii lui Gane în amicalul contra bucureștenilor de la Juventus, proaspăt promovați în eșalonul al doilea. În cazul în care se va merge pe un sistem competițional cu o singură serie, cele două echipe se vor afla față în față și în meciurile oficiale ale campionatului care va începe cel mai probabil la jumătatea lunii august. Pe 16 iulie CSM va întâlni un adversar puternic, Pandurii Târgu Jiu, formație care s-a descurcat bine în ediția trecută a campionatului și a obținut un loc de cupă europeană. În fine, Albert Voinea nu și-a mai prelungit nici el contractul cu echipa din Zăvoi.

Două posibile piste, ratate

Marius Staicu și Marius Tomozei nu vor reveni la echipa din Zăvoi. Ambii au decis să se tranfere la CS Mioveni, echipă care l-a înregimentat și pe fostul tehnician principal, din Zăvoi, Alex Pelici. Staicu a jucat ulima dată la Gaz Metan Mediaș, unde nu a marcat și unde a bifat puține minute. Tomozei a evoluat pentru FC Botoșani unde a avut puține șanse să își demonstreze valoarea.

Primele meciuri de pregătire

Conducerea clubului nostru a stabilit și primele două meciuri amicale ale acestei veri. Astfel, pe data de 9 iulie iubitorii fotbalului din Râmnicu Vâlcea îi vor putea vedea la lucru pe elevii lui Gane în amicalul contra bucureștenilor de la Juventus, proaspăt promovați în eșalonul al doilea. În cazul în care se va merge pe un sistem competițional cu o singurră serie, cele două echipe se vor afla față în față și în meciurile oficiale ale campionatului care va începe cel mai probabil la jumătatea lunii august. Pe 16 iulie CSM va întâlni un adversar puternic, Pandurii Târgu Jiu, formație care s-a descurcat bine în ediția trecută a campionatului și a obținut un loc de cupă europeană. Altfel, CSM Râmnicu Vâlcea își va desfășura pregătirile de vară la baza proprie din Zăvoi, fiind posibil să meargă pentru câteva zile la Complexul SPA de la Măciuca sau la Călimănești-Căciulata. Viperele Albastre au susținut și vizita medicală la Craiova și vor face în perioada următoare câte două antrenamente zilnice.