Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Enache Câju, adus la CSM să facă spectacol

La gruparea vâlceană nu vor mai evolua Todea, Tănasă şi Da Silva

Chiar dacă încă nu se ştie unde va juca CS Municipal, în primul sau în cel de-al doilea eşalon, primele mişcări de trupe au început să apară, înainte de reunirea lotului. Erik Lincar a declarat în repetate rânduri că îşi doreşte o echipă care s-o construiască şi să pună presiune pe adversari şi că va căuta fotbalişti de creaţie şi fotbalişti ofensivi.

Câju, revenire după 5 ani

Primul transfer oficial al echipei CS Municipal este atacantul Enache Câju. Vârful de 31 de ani se întoarce în Zăvoi după cinci ani. A făcut parte dintr-o altă formaţie vâlceană care şi-a dorit promovarea dar care a ratat-o câteva sezoane la rând. A reuşit să impresioneze pentru că se lipea la gol şi reuşea să creeze pericol la porţile adverse aproape de fiecare dată când ajungea cu mingea în apropierea careului. După despărţirea de CS Municipal, Enache a încercat un transfer în străinătate dar a ajuns la Delta Tulcea unde l-a avut ca antrenor principal pe Erik Lincar. La Vâlcea ajunge de la CS Universitatea Craiova, formaţie pentru care a evoluat puţin, având şi ghinion cu câteva accidentări. Şi la formaţia din Bănie Câju l-a avut ca „principal” pe actualul tehnician din Zăvoi.

Trei plecări

La capitolul plecări, cel puţin deocamdată sunt trei fotbalişti, toţi veniţi în Zăvoi la mijlocul campionatului trecut. Atacantul Ciprian Tănasă, care a prins printre altele şi convocări la echipa naţională, fusese transferat de la CS Mioveni pentru a suplini plecarea lui Sergiu Negruţ şi pentru a pune umărul la o promovare istorică. În meciurile amicale din iarnă a reuşit să impresioneze şi a fost golgheterul echipei dar în cele oficiale a jucat puţin, mai mereu fiind accidentat. Nu va mai face parte din lot nici brazilianul Danillo Da Silva, cel carea venit tot în iarnă dar nu a spart gura târgului. A jucat puţin iar atunci când a intrat în teren nu a făcut nimic notabil. În fine, Lucian Todea nu va mai fi nici el sub comanda lui Erik Lincar, chiar dacă mijlocaşul a evoluat în multe meciuri şi nu se poate spune că nu a fost util. Toate cele trei contracte au fost reziliate pe cale amiabilă.

Miercuri se află primul verdict de la comisie

CS Municipal se va reuni lunea viitoare, la baza sportivă din Zăvoi, atunci când antrenorul Lincar le va comunica elevilor săi programul pregătirii de vară. Acest program va fi fie unul foarte scurt, cu câteva zile mai mult de o lună, în cazul în care vâlcenii vor merge în Liga I, fie unul de aproape două luni dacă CSM rămâne în eşalonul inferior. În mod normal, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal va lămuri această problemă la finalul şedinţei de miercuri. După nu mai puţin de patru amânări, toată lumea aşteaptă un verdict la contestaţia depusă de CS Municipal şi ASA Târgu Mureş în ceea ce priveşte dreptul de promovare al craiovenilor de la CSU. Nu se va termina, însă, după această şedinţă. Fie vâlcenii fie craiovenii vor face apel la decizie. Apoi, lupta finală se va da la Tribunalul de Arbitraj Sportiv iar decizia acestui fior nu are cum să vină mai devreme de debutul Ligii I, ediţia 2014-2015.

Oferte pentru Pârvulescu, Briceag şi Matache?

O parte dintre fotbaliştii de la CS Municipal par a nu avea lipsă de oferte de la formaţii importante din România. Cel mai curtat pare a fi fundaşul stânga, Marius Briceag, cel despre care se zvoneşte că ar putea ajunge fie la Dinamo Bucureşti fie la Petrolul Ploieşti. Marius, adus de CSM de la FC Argeş, a fost o piesă de bază în tot sezonul trecut şi ar putea rămâne la gruparea vâlceană dar numai în Liga I. Şi Cătălin Pârvulescu poate face pasul spre primul eşalon, după zvonuri fiind dorit de Gaz Metan Mediaş dar şi de alte echipe. Pârvulescu, fotbalist vâlcean get-beget, a avut cea mai mare ascensiune în campionatul trecut, ajungând titular la echipa mare deşi începuse sezonul în Liga a IV-a la formaţia a doua a clubului. În fine, Florin Matache şi-a prelungit contractul cu echipa vâlceană dar ar putea reveni şi el în primul eşalon, chiar dacă CSM nu primeşte drept de promovare. Se pare că Florin este dorit chiar de marea rivală a formaţiei din Zăvoi, CS Universitatea Craiova.

Vin bani din televizări

„Este o problemă care ne frământă. Am întârziat acest demers, deoarece lucruriile nu erau clare la nivel de Liga 1 din acest punct de vedere. În momentul în care lucrurile s-au lămurit intrăm în discuţii şi negocieri cu societăţile de profil care vor să îşi completeze grila de programe cu meciurile din L2. Ar putea fi TVR, RCS-RDS sau Sport 1. Avem contacte, intrăm în dezabateri şi negocieri”, spune reprezentantul cluburilor de Liga a II-a în Comitetul Executiv al FRF, Auraş Braşoveanu.