Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Doar FRH mai salvează HCM-ul

Echipa vâlceană a suferit o nouă înfrângere dureroasă şi nu pare capabilă să se salveze de la retrogradare • vâlcenii aşteaptă cu sufletul la gură eventuala decizie de mărire a numărului echipelor din primul eşalon

Oficialii vâlceni de la HC Municipal au declarat sus şi tare că nu vor să depindă de o eventuală decizie a Federaţiei Române de Handbal de a mări numărul echipelor din primul eşalon de la 12 la 14 şi că vor ca salvarea de la retrogradare să vină pe teren, în urma turneului de play-out. Din păcate, însă, optimismul şefilor nu se transpune şi în teren prin evoluţia elevelor Simonei Gogârlă. Municipalele au făcut un nou meci slab, în faţa unei echipe modeste, Neptun Constanţa şi nu au reuşit nici de această dată să îşi treacă în cont primul succes din această ediţie de campionat.

Janina, Roxana şi cam atât

HC Municipal nu a adus nimic nou nici la meciul cu Neptun Constanţa. Ofensiva vâlcencelor s-a bazat şi de această dată numai pe aruncările de la distanţă ale Janinei Luca şi pe pătrunderile Roxanei Cherăscu. Din când în când la rampă a ieşit şi pivotul Irina Lazarin dar tot a fost puţin pentru un prim succes. Când trasoarele Janinei şi-au atins ţinta HC Municipal s-a distanţat la două sau chiar trei goluri apoi, de fiecare dată Neptun a revenit şi a egalat. Tot egal a fost şi la pauză, 15-15 dar şansele pentru un prim succes rămâneau intacte, mai ales că elevele Simonei Gogârlă au început mai bine a doua parte a meciului şi au refăcut avansul de două goluri. Constanţa a alergat după egalare aproape o repriză întreagă dar a reuşit exact la momentul potrivit. Cu trei minute înainte de final Neptun conducea la limită, 32-31 iar finalul a fost confuz şi tensionat. Vâlcea egalat cu un minut înainte de ultimul fluier al arbitrilor şi a sperat până la final. Oaspetele au intrat în ameninţare de joc pasiv dar au intrat în fault inteligent. Până la urmă oltencele au recuperat mingea, când mai erau de joc puţin peste 10 secunde. Pasa decisivă de contraatac a fost greşită, culmea chiar de Janina Luca, cea mai bună jucătoare de pe teren. Oaspetele au găsit breşa spre poarta vâlceană, au beneficiat de o aruncare de la 7 metri corect acordată şi s-au impus în final cu 32-33. Înfrângere extrem de dureroasă pentru echipa vâlceană care va termina sezonul regulat în deplasare, la Cetate Deva.

Jucăm în play-out cu CSM Bucureşti
bojana mitrovic
HC Municipal ştie care-i va fi prima adversară la turneul de evitare a retrogradării. Bucureştencele de la CSM nu mai pot ajunge în prima jumătate a clasamentului şi vor termina campionatul pe poziţia a şaptea. Se va juca în sistemul „cea mai bună echipă din trei meciuri”. Prima partidă va avea loc în Capitală şi a doua la Râmnicu Vâlcea. În caz de egalitate, meciul decisiv va fi tot pe terenul bucureştencelor. În cazul în care HCM este eliminată, ajunge în turneul de 10-12, acolo unde din trei echipe se salvează numai una, urmând să se joace meicuri tur-retur. Salvarea poate veni, însă, de la Federaţia Română de Handbal care ar putea decide la finalul acestei luni mărirea numărului de echipe de la 12 la 14. În acest caz, formaţiile care se vor clasa pe ultimele două poziţii în Liga Naţională vor juca un turneu alături de ocupantele locurilor secunde în Divizia A, ocupate în acest moment de HC Buzău, respectiv Mureşul Târgu Mureş. Dintre cele patru combatante vor juca în viitoarea ediţie a primului eşalon numai două.

Supărare maximă, Simona vrea să plece?

Handbalistele de la HC Municipal au mai rămas minute bune pe teren după terminarea meciului cu Neptun Constanţa. Ca de obicei, Simona Gogârlă a ţinut şedinţa tehnică direct în sală şi şi-a certat elevele. Mai mult decât atât, fosta handbalistă a Oltchimului a lăsat de înţeles că ar putea renunţa la luptă. „Ce am vorbit noi înainte de meci şi ce aţi făcut voi? Au jucat ceva ce nu ştiaţi? V-au surprins cu ceva? Sunt foarte supărată, vă spun sincer că mă gândesc să plec. Nu vreau să-mi reproşeze oamenii că eu retrogradez echipa”. Nici „tăticul” HCM-ului, viceprimarul Râmnicului, Gigi Matei, nu era încântat de ce a văzut pe teren. „Hai să spunem lucrurilor pe nume. Am luat nişte handbaliste din gară. Trecuse trenul de ceva vreme şi ele îl pierduseră. Am luat şi noi ce am mai găsit pentru că echipa s-a făcut târziu. Avem 2,3 handbaliste de valoare care duc greul, restul sunt din gară. Ce să mai zic, normal că şi Simona Gogârlă e supărată. Vom mai aduce un inter până la play-out apoi, în vară, schimbăm echipa.”

Bojana Mitrovic a plecat

HC Municipal a rămas şi fără singura stranieră din lotul antrenat de Gogârlă. Sârboaica Bojana Mitrovic a decis să îşi reziliere contractul, pe cale amiabilă şi s-a întors în ţara natală. Tehnicianul vâlcenilor a fost nevoit să improvizeze şi în mare parte a meciului a jucat cu numai o extremă de meserie, Ramona Constantinescu.

Rezultate:

HC Zalău – CSM Cetate Devatrans 22-17

HCM Roman – ASC Corona 2010 Braşov 27-24

CSM Ploieşti – HC Dunărea Brăila 27-31

HCM Rm. Vâlcea – Univ. Neptun Constanţa 32-33

CSM Bucureşti – SCM Craiova –

(s-a jucat după închiderea ediţiei)

HCM Baia Mare – Univ. Jolidon Cluj –

(se joacă pe 12 martie)