Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primul punct spre Liga I

CSM a plecat neînvinsă de pe terenul echipei rămase fără „Tata Jean” • elevii lui Niculescu rămân liderii Seriei de Vest

Tehnicianul echipei vâlcene CS Municipal, Claudiu Niculescu, şi-ar fi dorit să joace ultra-ofensiv meciul din deplasarea de la Bistriţa cu Gloria dar planurile sale au fost date peste cap de continuarea perioadei de inactivitate a lui Ciprian Tănasă. În aceste condiţii, gruparea din Zăvoi a început cu un singur vârf împins, Christian NKongue, cel care a avut rolul să hăituiască în permanenţă apărarea adversă şi să-i facă pe Cristi Coroian să ţină în spate cel puţin trei fundaşi.

Noroc în debut, ghinion în final

CS Municipal a avut noroc în debutul întâlnirii, atunci când Gloria putea deschide scorul. Mai întâi, Curtuiuş a nimenit numai bara din poziţia ideală (minutul 6), apoi Matache a scos cu o paradă formidabilă execuţia cu capul a lui Feher (10). Apoi vâlcenii au echilibrat şi NKongue şi-a intrat în rol dar nu a reuşit să creeze pericol evident. La pauză a fost 0-0, rezultat cu care gazdele puteau să fie nemulţumite. Raportul de forţe s-a schimbat în partea a doua a meciului. Vâlcenii au avut mai mult curaj şi au simţit că pot pleca din Ardeal cu toate cele trei puncte. După ce în majoritatea timpului s-a jucat la mijlocul terenului, Vâlcea putea da lovitura în final. În minutul 85 Ionuţ Stoica a şutat bine din interiorul careului dar portarul Gloriei a respins în corner cu un ultim reflex. Câteva minute mai târziu Codin putea deveni erou dar trasorul său a trecut puţin pe lângă poartă. La final a fost 0-0, rezultat echitabil care menţine pe CS Municipal pe primul loc al clasamentului dar încă departe de promovare.
niculescu danseaza
CSU şi FCU nu-şi revin

CS Universitatea Craiova a încercat să dreagă busuiocul după înfrângerea de pe propriul teren cu FCM Târgu Mureş dar elevii lui Ovidiu Stângă nu au avut o evoluţie fericită nici în deplasarea de la Olimpia Satu Mare. Gazdele au deschis scorul şi puteau urca în top şase dar craiovenii au egalat cu noroc şi şi-au păstrat locul secund al clasamentului. Cealaltă formaţie din Bănie, FC Universitatea Craiova, a jucat prima partidă oficială a anului 2014 la Severin cu FC Bihor Oradea. Trupa lui Mititelu a terminat cu noroc la egalitate, 0-0, oaspeţii având cele mai mari ocazii ale partidei, chiar dacă o bună perioadă au evoluat în inferioritate numerică. Ştiinţa a ajuns prima deasupra liniei de play-off dar poate părăsi prima jumătate a clasamentului după runda viitoare când se va deplasa la Râmnicu Vâlcea pentru meciul cu CSM. Într-un alt meci cu implicaţii majore în lupta pentru promovare, Metalul Reşiţa a dispus pe propriul teren de FC Olt Slatina, 2-0, fosta echipă din Zăvoi revenind în top 6.

„Scorul e echitabil” – Claudiu Niculescu

La conferinţa de presă care a urmat meciului dintre Gloria şi CS Municipal, Claudiu Niculescu a recunoscut că rezultatul de egalitate este unul echitabil: „A fost un joc de luptă, nu cu foarte multe ocazii de gol. Chiar dacă în repriza a doua echipa gazdă ne-a dominat, nu şi-a creat mari ocazii de a marca, ba spre final noi am avut două şanse mari de a deschide scorul şi de a câştiga. Totuşi, după aspectul jocului, rezultatul este echitabil până la urmă. Am întâlnit o echipă foarte bună, cu un antrenor bun pe care îl cunosc foarte bine şi cred că vom merge împreună în play-off, ne vom întâlni din nou la sfârşitul primăverii.” Tehnicianul principal al vâlcenilor a mai spus că echipa sa se va lupta pentru promovare până la finalul sezonului: „Mă bucur că plecăm cu un punct de aici, se putea şi mai mult, dar per total scorul este echitabil. Vrem să intrăm în play-off, suntem aproape, apoi obiectivul principal este să mergem în prima ligă. E greu, sunt echipe puternice, dar încercăm şi noi, cum încearcă şi Gloria Bistriţa, şi alte echipe. La prima vedere există două favorite, CSU Craiova şi ASA Tg. Mureş, dar vom lupta până la final”.

„Ne-am pus mari speranţe în acest meci” – Cristi Coroian

Antrenorul Gloriei Bistriţa, Cristi Coroian, a spus la finalul meciului contra vâlcenilor că îşi dorea foarte mult victoria: „Din nou n-am reuşit să câştigăm. Ne confruntăm cu o problemă, nu reuşim să dăm gol, a fost al patrulea meci în care n-am reuşit să împingem mingea în poartă. E regretabil. Ne-am pus speranţe mari în acest meci, ne-am gândit numai la victorie, dar n-am reuşit. E regretul cu atât mai mare cu cât CSU Craiova a făcut egal la Satu Mare. Un rezultat la care nu ne-am gândit, am fost pregătiţi şi am vrut să câştigăm ca să ne consolidăm poziţia şi în play-off şi în clasamentul la zi. Ne-a lipsit golul, nu reuşim să fi mai periculoşi la poarta adversă, din păcate. Deşi n-a fost meci de pregătire în care să nu dăm gol, la meciurile oficiale suferim”

Rezultate:

UTA ARAD – CS Mioveni 1-0

Gloria Bistriţa – CSM Râmnicu Vâlcea 0-0

Metalul Reşiţa – FC Olt Slatina 2-0

Olimpia Satu Mare – CSU Craiova 1-1

FCU Craiova – CS FC Bihor Oradea 0-0

FCM Târgu Mureş – CS Minerul Motru 4-1