Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Medicamente plătite cu cardurile sociale


Ultima tranșă de bani a intrat pe cardurile sociale în luna aprilie, iar următoare va ajunge la români în iunie. Autoritățile au în plan să extindă din nou valabilitatea cardurilor de alimente, spre bucuria românilor, dar și să extindă modalitățile de utilizare ale acestora.

Mai exact, persoanele cu venituri mici ar putea să plătească cu ajutorul acestora și medicamentele. Mai exact, până acum puteau fi plătite doar alimente, mese calde și alte produse destinate consumului, dar, în viitor, persoanele defavorizate ar putea plăti de pe cardul de alimente diferența (coplata) pentru medicamentele compensate mai puțin de 100%.

Dacă inițiativa legislativă va avea succes, de luna următoare, cei 2.700.000 de români eligibili acestui ajutor de la stat vor putea plăti cu acest card și în farmacii. Această idee ar putea avea parte de o aprobare, având în vedere că există multe perso ane cu venituri financiare mici.

Cei care beneficiază de cei 250 de lei o dată la două luni sunt:

– pensionarii sistemului public de pensii ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

– persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

– familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;

– familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;

– familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare.