Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Data la care intră banii pe cardurile sociale pentru alimente, în luna iunie. Anunțul Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că sumele pe cardurile sociale destinate alimentelor vor fi virate începând de vineri, 14 iunie. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook, specificând că fiecare beneficiar va primi o nouă tranșă de 250 de lei. Această măsură va sprijini aproximativ 2,6 milioane de persoane eligibile.

Procesul de încărcare a cardurilor nu se va finaliza imediat, ci va continua până pe 25 iunie. În această perioadă, beneficiarii vor putea utiliza fondurile pentru a achiziționa alimente sau mese calde.

Beneficiarii Programului de Sprijin Alimentar

Programul guvernamental este destinat sprijinirii categoriilor vulnerabile din România, asigurându-le necesitățile de bază. Categoriile de beneficiari includ:

  • Persoanele cu dizabilități: Copii și adulți cu grade de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare sub 2.000 de lei.
  • Familiile cu cel puțin doi copii: Familii cu venituri lunare pe membru de familie de maximum 675 de lei.
  • Familiile monoparentale: Familii cu venituri lunare pe membru de familie de maximum 675 de lei.
  • Beneficiarii ajutorului de incluziune: Conform Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune.
  • Pensionarii cu venituri mici: Pensionari din sistemul public și cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale, cu venituri lunare de maximum 2.000 de lei.
  • Persoanele fără adăpost: Conform reglementărilor legale în vigoare.

Scopul și Impactul Măsurii

Această măsură face parte din eforturile Guvernului României de a sprijini categoriile vulnerabile și de a reduce inegalitățile sociale. Programul are rolul de a asigura că toate persoanele eligibile au acces la resursele necesare pentru a duce o viață decentă.

Ministrul Adrian Câciu a subliniat importanța acestui sprijin pentru persoanele care se confruntă cu dificultăți financiare, asigurându-le resursele necesare pentru a-și acoperi cheltuielile de trai zilnic.