Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

INS: Comerțul cu amănuntul a avut o uşoară creştere în primele opt luni ale acestui an

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Institutul Naţional de Statistică (INS), volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2014, comparativ cu perioada 1 ianuarie—31 august 2013 a înregistrat o creștere cu 7,6% datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,0%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+8,4%) și comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+0,6%).

Datele INS arată că Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna august 2014, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 0,1% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,6%). Scăderi au înregistrat comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-1,6%) și vânzările de produse nealimentare (-1,6%).

De asemenea, în luna august 2012, comparative cu luna august 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere cu 3,7% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+9,1%) și la vânzările de produse nealimentare (+5,1%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,9%.