Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Grupul CEZ in Romania daruieste „Energie pentru Bine”: 2 familii nevoiaşe din Vâlcea au avut un Craciun mai frumos

Exista familii care se lupta sa supravietuiasca in fiecare zi si sa-si pastreze copiii la scoala. Sunt familii cu povesti reale, pentru care orice sprijin este binevenit. Cu putin ajutor din partea angajatilor CEZ, acest Craciun a devenit poate cel mai frumos pe care l-au avut pana acum pentru cateva familii din Vâlcea, unde voluntarii CEZ au fost şi le-au dăruit mâncare şi jucării.

Doua familii din Ramnicu Valcea si din Racovita, judetul Valcea au fost vizitate de echipa CEZ care

le-a inseninat sarbatorile. In afara de alimente si haine, jucarii, carti sau dulciuri, acestia au adus si speranta ca mai exista oameni cu suflet.

Familia Zaharia este formata din Sorin, elev in clasa a III-a la Colegiul Matei Basarab si bunica

acestuia care il creste cu multa dedicare. Mama si fratele lui Sorin au murit in urma cu trei ani, iar de atunci bunica acestuia incearca sa ii ofere o viata normala, in ciuda resurselor financiare limitate. Cei doi isi duc traiul cu ajutorul unui venit lunar de 700 RON.

O strabunica si stranepotul ei in varsta de 9 ani alcatuiesc familia Maruntelu. Parintii copilului l-au abandonat la scurt timp dupa nastere. Cu un venit lunar de 300 RON, cei doi dramuiesc fiecare banut pentru a reusi sa supravietuiasca si sa aiba o masa calda. Pentru ca are vise mari, baietelul este silitor, are rezultate bune la invatatura si lupta pentru a isi depasi conditia.

Toti voluntarii CEZ s-au mobilizat si au pus umarul la colectarea hainelor si alimentelor donate familiilor. Unii dintre ei si-au convins copii sa renunte la jucariile uitate in coltul camerei, dar care la un moment dat au insemnat tot universul lor, altii au renuntat la bonurile de masa sau au strans bani ca sa le poata oferi lucrurile dupa care familiile tanjeau de mult. Locurile special amenajate pentru colectare s-au dovedit a fi neincapatoare, motiv pentru care voluntarii au mai vizitat o familie din Raureni formata dintr-o fetita de 10 luni si mama acesteia, dar si o familie din comuna Vaideeni.

Pentru voluntarii CEZ, intalnirea cu membrii celor doua familii a fost un moment cu multa incarcatura emotionala, care le-a amintit despre adevaratele valori. Unul dintre voluntari, Lavinia Teleaba, chiar a spus ca: „Pentru unii dintre semenii nostri viata este nemeritat de dura. Asa sunt povestile familiilor catre care s-a indreptatat atentia noastra in cadrul campaniei „Sunt voluntar. Vreau sa daruiesc!” din judetul Valcea.

Cu gandul de a zari un zambet la finalul vizitei noastre, am deschis usa casei lui Sorin Zaharia din Rm.Valcea, un copil de 11 ani a carui bunica, fizic si sufleteste tine locul parintilor, care reuseste sa-i faca anii copilariei usori, senini, a carei grija de a-l ocroti si invata „de bine” se observa in glasul bland dar ferm si ca toate sa mearga in buna intelegere este lasat sa se joace, indemnat sa faca sport pentru ca „a facut un pic de burtica”, sfatuit sa studieze mai mult la limba engleza pentru ca ea, bunica, nu se pricepe si nu-l poate ajuta. Am plecat de la familia Zaharia zarind zambetul lui Sorin la care speram in momentul intrarii in locuinta lui si suntem siguri ca s-a transformat chiar in rasete, dupa despachetarea cutiilor in care se gaseau cadourile de Craciun pentru amandoi.”

Angajatii CEZ au fost profund impresionati de povestile de viata ale famililor pe care le-au sprijinit si au demonstrat inca o data ca sunt membrii implicati in comunitatile din care fac parte.

Aceasta initiativa face parte din platforma „Energie pentru bine”, prin care echipa CEZ dovedeste inca odata angajamentul asumat fata de comunitatile din aria de operare.