Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Catedrala Mântuirii Neamului, aproape de final! VEZI AICI când va fi gata

Construcţia Catedralei Mântuirii Neamului a fost un subiect controversat, mulţi considerând că avem nevoie de spitale şi de şcoli, nu de catedrale. Cu toate acestea, şantierul de la Catedrală se mişcă considerabil, mai ales de când vremea s-a schimbat. Au apărut şi mai mulţi muncitori, iar lucrările au început să avanseze.

Oficialii Patriarhiei au anunţat că lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului sunt prevăzute să se finalizeze abia la începutul anului viitor. Astfel, Noaptea Învierii din 2016 ar putea fi sărbătorită în Catedrala Neamului, scrie b365.ro. Anul viitor, creştinii ortodocşi vor sărbători Învierea Domnului pe 1 mai, ziua internaţională a muncii.

„În momentul de faţă se lucrează la zidăria exterioară pe zonele caselor de scară din vecinătatea altarului şi la zidăria interioară de placare care se fixează în cofrajul stâlpilor adiacenţi pronaosului. La armătura rigidă se montează elemente pe absidă nord şi sud, între cotele 17 – 95, 18 – 27 şi se lucrează şi la armătura flexibilă aferentă armării stâlpilor adiacenţi pronaosului şi se finalizează ultima etapă a catapetesmei, implicit spre cota 18″, a declarat pentru Trinitas TV Ing. Vlad Florin Popescu, responsabil de execuție.