Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RMN GRATIS pentru vâlceni! În luna mai, primii pacienți vor fi evaluați

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat că noul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN), în valoare de 1 milion de euro, care a fost primit anul trecut de Spitalul Judeţean Vâlcea, printr-un proiect al Ministerului Sănătăţii, va evalua primii pacienţi la mijlocul lunii mai 2019.
Este primul RMN din istoria Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, un dispozitiv medical de înaltă performanţă, fiind lispit de acea radiaţie dăunătoare corpului uman şi cu ajutorul căruia se pot depista boli grave.
”În cursul acestei zile m-am deplasat la Spitalul Județean Vâlcea pentru a face o evaluare asupra modului și stadiului în care se află procedurile de instalare și interconectare a aparatului RMN.
În urma discuțiilor purtate cu managerul și cu cei responsabili în domeniu, pot spune că așa cum am promis, undeva în a doua jumătate a lunii mai, aparatul RMN va fi inclus în procedurile de analiză și diagnosticare a unor afecțiuni ale pacienților care vor ajunge la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea.
Tot cu această ocazie m-am deplasat și la Unitatea de Primiri Urgențe unde am stat de vorbă cu pacienții și cadrele medicale. Îmi doresc foarte mult ca procedurile de la UPU, dar și atitudinea personalului medical să fie una benefică pacienților chiar dacă se păstrează încă un procent semnificativ de pacienți care se prezintă la urgențe fără a avea afecțiuni care să necesite o intervenție imediată.
Sper ca pe viitor cei care din păcate ajung la UPU să beneficieze de profesionalismul, respectul și o atitudine corespunzătoare din partea cadrelor medicale asigurându-i pe colegii mei din spital că voi face tot ceea ce ține de mine pentru a le îmbunătății condițiile de muncă în beneficiul pacienților.” – Constantin Rădulescu, Președinte Consiliul Județean