Ce vă trebuie? 800 gr file peşte la alegere; 1 lingură unt; 500 ml suc de roşii; 1 ardei gras verde şi unul galben; 1 morcov; 1 cartof; 1 ceapă; 5-6 roşii cherry; puţin sofran; 1 lingură făină; sare şi piper.
Cum se prepară? Peştele se spală bine, apoi se taie cubuleţe care se trec prin făină, apoi se prăjesc puţin în untul încins. Scoatem peştele pe hârtie absorbantă şi lăsăm deoparte.
În aceeaşi oală călim ceapa tocată mărunt, apoi adăugăm legumele tocate şi sucul de roşii.
Lăsăm la fiert 20 de minute, apoi adăugăm peştele, sofranul şi condimentăm după gust. Lăsăm pe foc până când scade sucul destul de mult sau adăugăm o lingură de făină pentru a îngroşa mai repede sosul. Servim imediat.
Poftă bună!
Lasă un comentariu