Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Pulpă în crustă de şorici

Ce vă trebuie? 1,5 kg pulpă de porc dezosată, 1 bucată de şorici de dimensiunea, bucăţii de carne, 2 linguriţe sare grunjoasă, 4 linguri oţet balsamic, 2 linguri ulei, 2 linguri miere, 1 cană apă caldă, crenguţe de coriandru sau de salvie, 1 căţel de usturoi zdrobit, 1 linguriţă piper alb măcinat, 1 linguriţă sare, 1 linguriţă zahăr, 2 linguri vin alb sec.

Cum se prepară? Freci bucata de şorici cu sare grunjoasă. Amesteci ingredientele pentru sosul marinat şi freci bucata de carne. Rulezi bucata de carne, o acoperi cu bucata de şorici, legi cu sfoară şi laşi în frigider circa două ore. Aşezi bucata de carne într-o tavă mare unsă cu ulei, o ungi cu oţet balsamic, o stropeşti cu ulei, adaugi o cană de apă caldă şi intro duci tava în cuptorul bine în cins pentru o oră.

După 20 de minute, ungi din nou car nea cu oţet balsamic, apoi cu miere, adaugi deasupra crenguţe de coriandru sau salvie şi o laşi să se coacă în continuare. Din când în când, stropeşti carnea cu sosul din tavă până când aceasta va fi bine pătrunsă, iar şoriciul frumos rumenit şi crocant. O serveşti tăiată felii, după ce se răcoreşte puţin. Alături poţi servi diferite garnituri cu cartofi, fasole verde, orez sau cu murături.

Poftă bună!