Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Musaka a la grec

Ce vă trebuie? 3 vinete, 2 cepe, cimbru şi busuioc proaspăt, 100 gr caşcaval, 1 ou, 600 gr carne tocată de porc, 100 ml ulei vegetal, 50 gr brânză feta, 3 linguri smântână, 2 linguri iaurt de oaie, 3 linguri pesmet, sare şi piper.

Cum se prepară? Vinetele se curăţă, se taie felii şi se presară cu sare. Lăsăm la scurs într-o sită. După 30 de minute prăjim vinetele pe fiecare parte în puţin ulei, apoi le scoatem pe prosoape absorbante.

Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei, apoi se adaugă carnea tocată şi condimentele. Când îşi schimbă carnea culoarea stingem focul şi lăsăm la răcit. Tapetăm o tavă înaltă cu ulei şi pesmet, apoi punem un rând de vinete, unul de caşcaval ras şi unul de carne. Continuăm cu încă un rând de vinete, caşcaval şi carne. Pe deasupra vom avea un strat de vinete. Amestecăm smântâna şi iaurtul, oul bătut şi brânză feta şi turnăm compoziţia deasupra vinetelor. Dăm la cuptor, la foc mediu, 60 de minute.

Poftă bună!