Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Iahnie de Fasole (de post)

Ce vă trebuie? 1/2 kg fasole uscată, 2 cepe mari, 2 morcovi, 3-4 căţei usturoi, 1-2 foi de dafin, 500 g spanac, sare, piper, boia, cimbru.

Cum se prepară? Fasolea se pune la muiat în apă fără sare cu o seară înainte de a fi pregătită. Se schimbă apa de 2 ori. Se pune la fiert împreună cu 2 morcovi şi 2 cepe rase pe mare şi căliţi în ulei. Spanacul se opăreşte şi se lasă la scurs. Se toacă o ceapă şi usturoiul se toacă şi se călesc puţin într-o lingură de ulei. Se adaugă spanacul, sarea, piperul şi boia.

Se toarnă compoziţia într-un vas rezistent la cuptor, se pune deasupra fasolea fiartă, fără zeamă şi se presară cimbru. Se dă 30 min la cuptor.

Poftă bună!