Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Ciorbă de curcan

Ce vă trebuie? 400 g piept curcan dezosat fără piele, 2 buc ceapă galbenă, ulei de măsline, 1 buc ţelină rădăcină, 1 buc morcovi, 1 buc dovlecel, 1 buc ardei gras roşu, 1 buc roşie, 300 ml borş, 200 g fasole păstăi, sare de mare, 1 legătură lobodă, 1 legătură leuştean, cimbru.

Cum se prepară? Carnea de curcan se taie în bucăţi medii şi se pune la fiert 30-40 de minute. Într-o oală de 5 l se căleşte ceapa în ulei de măsline timp de 5 minute. Apoi se adaugă ţelina şi morcovul rase prin răzătoare. Se călesc împreună încă 5 minute şi apoi se acoperă cu 1.5 l de apă. Când apa fierbe, se adaugă dovlecelul, ardeiul roşu şi roşia tăiate mărunt şi carnea împreună cu apa în care a fiert.

Când legumele sunt fragede, se adaugă borşul, fasolea păstăi şi sare după gust. Când ciorba dă din nou în clocot, se opreşte focul şi se adaugă o legătură de leuştean şi una de lobodă, tăiate. Puteţi orna şi cu câteva crenguţe de cimbru proaspăt.

Poftă bună!