Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

De Florii se mănâncă peşte! Cum recunoaştem peştele proaspăt?

Deoarece duminica este dezlegare la peste, romanul care este un mare consumator de carne de porc, renunta la aceasta si prefera un peste proaspat cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

SFATURI PENTRU ALEGEREA UNUI PESTE PROASPAT:

-Pestele trebuie sa fie lucios, alunecos, sa aiba carnea ferma, incat sa-si revina cand apesi pe ea, branhiile sa fie rosii iar ochii sa fie sticlosi, cat mai clari.

Trebuie evitat pestele care are pielea acoperita de o mazga albicioasa si care are un miros neplacut.

DE CE ESTE BINE SA MANCAM PESTE:

– Carnea de peste are o concentratie mare de proteine, cam 25% din necesarul zilnic al unui adult si 50-75% din necesarul zilnic al unui copil sau al unei femei insarcinate.

-Carnea este bogata in acizi grasi Omega 3 care sunt foarte importanti pentru mentinerea sanatatii inimii dar si pentru buna functionare a sistemului nervos.

-Contine un nivel ridicat de elemente minerale: fosfor, potasiu, magneziu, seleniu, fier, cupru, iod si fluor, dar si vitamine: A, D, Complexul B, care sunt foarte necesare organismului pentru o buna functionare.