Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ACUZE GRAVE privind modul de desfăşurare a concursului pentru postul de asistent BFT-masaj, secţia Călimăneşti

Situaţie dramatică pentru persoanele cu dizabilităţi din judeţul Vâlcea. Lipsa acută a locurilor de muncă corelată cu dezinteresul angajatorilor cu privire la acest subiect, nu le permite să aibă parte de o viaţă normală, aceştia fiind nevoiţi să depindă în permanenţă de ajutorul membrilor familiei. Astfel, nu este de mirare că un post de asistent BFT-masaj, secția Călimăneşti este văzut ca o mană cerească pentru persoanele cu dizabilităţi. În luna aprilie a acestui an a avut loc concursul pentru ocuparea acestui post şi am fost informaţi despre apariţia unei situaţii de-a dreptul bizare. Unul dintre candidaţii, nevăzător fiind, ne-a povestit că proba practică a concursului s-a dat de fapt în scris şi astfel a pierdut concursul. Lulea Mihai Octavian spune că această “manevră” a avut o destinaţie precisă: avantajarea unui contracandidat surdomut.

La proba scrisă a fost însoţit de către un reprezentat din Asociaţia Nevazatorilor, filiala Vâlcea

Oficial, concursul pentru postul de maseur avea trei probe: una scrisă, una practică şi una de interviu. La prima probă, cea scrisă, desfăşurată în data de 3 aprilie, Lulea Mihai Octavian s-a prezentat cu un însoţitor din Asociaţia Nevăzătorilor din Vâlcea.

„În urma vacantării postului de asistent medical BFT-masaj din cadrul Clinicii RMFB Călimăneşti, din data de 3 aprilie 2017, îndeplinind condiţiile am depus dosarul de înscriere urmând a parcurge toate cele trei etape prevăzute de metodologia de desfăşurare a concursului şi anume: proba scrisă din tematica de concurs, proba practică şi interviu. La selecţia dosarelor au fost admişi 5 candidaţi, la prima probă prezentându-se 4. După susţinerea probei scrise fiind admişi 3 candidaţi. În urma susţinerii probei scrise eu şi candidatul I. G. M. am obţinut aceeaşi notă 9,75. Proba scrisă s-a susţinut în data de 3 aprilie 2017. Pentru etapele II şi III, respectiv proba practică şi interviu, comisia a decis înlocuirea probei practice printr-o altă probă scrisă. În urma susţinerii acestor două etape eu am obţinut nota 7,60 iar candidatul I. G. M. nota 8. Menţionez că datorită problemelor de vedere am cerut managerului Spitalului Judeţean Vâlcea aprobarea unui însoţitor acesta fiind reprezentat de Asociaţia Nevăzătorilor-filiala Vâlcea. Această cerere aprobată de managerul instituţiei organizatoare a concursului mai sus amintit, este prezentă la dosarul de concurs. De asemenea, menţionez că d-l I. G. M. fiind cu handicap asociat surdo-mut a refuzat să-şi scrie lucrarea apelând la un membru din comisia de examinare ce avea calitatea de observator, d-na R. M. La interviu candidatul I. G. M. a refuzat să-şi scrie răspunsurile aşa cum i s-a cerut din partea comisiei de examinare.”, ne-a declarat Lulea Mihai Octavian.

La proba practică, regulile jocului s-au schimbat chiar în timpul jocului

Lucrurile au stat diferit la proba practică. Concurentul ne-a mai declarat că pentru etapele II şi III, respectiv proba practică şi interviu, comisia a decis înlocuirea probei practice printr-o altă probă scrisă. De asemenea, aceasta a mai menţionat că I.G.M. nu şi-a scris lucrarea şi că a apelat la ajutorul unui membru din comisia de examinare ce avea calitatea de observator.

„În urma aflării rezultatelor finale, am înaintat o contestaţie conducerii Spitalului Judeţean Vâlcea prin care am descris neregulile constatate în timpul derulării concursului, contestând următoarele:
1. Media obţinută la probele din 5 aprilie–practică şi interviu.
2. Modul în care au fost organizate etapele II şi III, prin care s-a înlocuit proba practică cu o nouă probă scrisă cu toate că aceasta se desfăşurase în data de 3 aprilie, contrar metodologiei afişate cu privire la desfăşurarea concursului.
3. Favorizarea candidatului I. G. M. prin acordarea unui însoţitor care avea şi calitatea de membru al Comisiei de examinare. Acest lucru se poate dovedi prin reprezentanţii Asociaţiei Nevăzătorilor din România, filiala-Vâlcea care au avut calitatea de însoţitori ai candidaţilor cu deficienţe de vedere aprobată de către conducerea Spitalului Judeţean Vâlcea.
Am solicitat conducerii următoarele:
1. Reluarea etapelor II şi III ale concursului, conform anunţului publicat, cu susţinerea efectivă a probei practice şi a interviului.
2. Monitorizarea concursului audio şi video exact cum se procedează la concursurile naţionale de bacalaureat.
3. Expertiza grafologică a lucrărilor scrise ale contracandidatului meu I. G. M.” ne-a mai declarat Lulea Mihai Octavian.

Un om cu 15 ani de vechime

Nevăzătorul Lulea Mihai Octavian are 15 ani de vechime și gradația maximă în domeniu. În cazul său urmează să se pronunțe Consiliul Judeţean Vâlcea şi Procuratura, care au primit o plângere de la acesta.