Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

VEZI AICI cine sunt liberalii care vor să candideze la Primăria RÂMNICU VÂLCEA

Foto: arhiva Vocea ValciiCo-preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, a confirmat că s-a dat startul depunerii de candidaturi pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, până în acest moment, 4 liberali declarându-şi deschis intenţia de a candida în interiorul partidului pentru a fi desemnat candidat al PNL la alegerile locale din 2016 pentru Primăria Râmnicu Vâlcea.

„Deocamdată, din interiorul partidului sunt 4 colegi care şi-au depus candidaturile pentru funcţia de primar, însă în cercetarea sociologică vor intra toţi cei care doresc să candideze. Vom discuta rezultatele sondajului în organizaţia judeţeană iar apoi le vom înainta conducerii centrale, care este abilitată să ia hotărârea de desemnare a candidatului”, a declarat Buican pentru Vâlcea 1.

Deşi Buican nu a dorit să facă publice numele candidaţilor, VOCEA VÂLCII le-a aflat şi vi le prezentăm în exclusivitate. Este vorba despre consilierul local PNL Gheorghe Ioniţă, Ion Băzăvan, Ilie Amza şi actualul viceprimar PNL, Eduard Vîrlan.

Ţinând cont de notorietatea celor 4, putem estima că aceşti candidaţi, excluzându-l totuşi pe Eduard Vîrlan, vor intra în marja de eroare a sondajului de opinie, care se va realiza în această lună la Râmnicu Vâlcea.

Liberalii încă mai combină

Deocamdată, greii politicului autohton nu şi-au arătat intenţiile, mai ales că animozităţile dintre unii lideri există încă şi sunt greu de controlat. Spre exemplu, fostul primar pedelist, acum deputat independent, Romeo Rădulescu, este ca şi intrat în marele PNL. Sursele noastre din interiorul PNL dau ca sigură o candidatură a lui Rădulescu din partea liberalilor.

În ciuda opoziţiei lui Romulus Bulacu, acesta este susţinut puternic de Vasile Blaga. De altfel, Blaga nici nu îi mai răspunde la telefon lui Bulacu şi aşteaptă rezultatele sondajului de opinie pentru a-i închide gura lui Bulacu şi a celor din jurul lui.

Această situaţie îi convine de minune lui Buican, care scapă într-un mod elegant de Mircia Gutău. Deşi a părut că Buican îl acceptă pe Gutău, acesta este suficient de inteligent să nu-şi aducă şef la partid. Cu Gutău în interiorul PNL, atât Buican, cât şi Bulacu şi-ar pierde din autoritate şi ar arăta ca subalternii lui Gutău.

Tot pe surse, am mai aflat că săptămâna aceasta este posibil să-şi mai anunţe candidaturile unul dintre consilierii locali ai fostului PDL: Grig Crăciunescu sau Mihai Persu, perdanţi din start în această competiţie.