Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO: Grig Crăciunescu intervine în RĂZBOIUL GUNOIULUI la Râmnicu Vâlcea: Este o mârșăvie!

Candidatul PNL pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, consilierul local Grig Crăciunescu, intervine în scandalul gunoiului, susținând că ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă este, de fapt, o cârdășie.

Grig Crăciunescu a spus la conferința de presă săptămânală a PNL că există soluții pentru salubrizarea municipiului, însă, deoacamdată, nu dorește să le ofere pe tavă municipalității.

De asemenea, candidatul PNL l-a acuzat pe Romeo Rădulescu, candidatul PSD, de minciună la dezbaterea de la Digi 24. În opinia lui Crăciunescu, Romeo Rădulescu a mințit atunci când a spus că s-a întâlnit cu reprezentanții Urban, întâlnirea dintre aceștia având loc după dezbaterea respectivă.

”Războiul gunoiului este unul de o importanță majoră pentru ceea ce se întâmplă în acest oraș. Dacă la momentul când au adjudecat licitația, cei de la firma Romprest au știut, au studiat și au avut acces la documente, unde era precizat clar tipul codului de deșeu ce trebuia dus la stația de la Fețeni, acum se fac că nu mai înțeleg. Au adjudecat licitația datorită prețului și trebuie să-și asume responsabilitatea că acest lucru, de strângere, colectare a gunoaielor să-l facă bine și până la capăt.

Ne aflăm în situația inedită în care Romprestul nu are stație de sortare, acest lucru fiind știu de la momentul licitației, iar deșeurile biodegradabile să fie depozitate la groapa de gunoi de la Fețeni, așa cum până atunci a procedat Urbanul. Urbanul ducea deșeurile reciclabile de la stația de sortare la fabricat de ciment de la Tg. Jiu sau la alte fabrici din țară, unde erau neutralizate la temperaturi de 3 – 4.000 de grade.

În concluzie, la momentul acesta, există o situație atipică și un abuz din partea administrației publice locale, punându-se la dispoziția societății Romprest, în mijlocul stației de compost de la Râureni o suprafață de 100 m.p. de platformă betonată.

Contractul de concesiune a fost încheiat de DADP cu Romprest pentru cei 100 m.p. la un preț de 2 lei/zi, iar opinia publică nu este informată asupra modului de fundamentare al prețului. Deși ar fi trebuit să fie o licitație publică, s-a dovedit a fi o închiriere directă, probabil o negociere în acest sens, iar eu cred că aici există o cârdășie. De fapt, celor de la Romprest nu li s-a pus la dispoziție doar 100 m.p., ci toată stația, inclusiv utilajele de la stația de sortare”, a precizat consilierul local Grig Crăciunescu, candidatul PNL pentru Primăria Râmnicu Vâlcea.