Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Telefonul fără fir pentru majoritate la Consiliul Judeţean

• Cîlea l-a sunat pe Blaga, care nu i-a răspuns, dar l-a sunat pe Bulacu • preşedintele PDL Vâlcea a vorbit cu Cîlea şi Buican, dar nu ştie dacă face alianţă cu PSD

Cu cine va face PSD majoritate în Consiliul Judeţean Vâlcea rămâne încă o necunoscută. Potrivit preşedintelui PDL Vâlcea, Romulus Bulacu, omologul său de la PSD; Ion Cîlea, l-a sunat chiar pe Vasile Blaga pentru o discuţie „la obiect”. „Sunt sigur că Ion Cîlea nu s-a întâlnit cu Vasile Blaga, aşa cum s-a zvonit. Preşedintele PDL m-a sunat pe mine şi mi-a spus că l-a sunat Cîlea, dar nu i-a răspuns. Mi-a mai spus că la nivel judeţean putem face orice alianţă dorim, nu avem restricţii. Eu am vorbit şi cu Ion Cîlea, şi cu Cristi Buican, cu cei de la UNPR şi PPDD nu am discutat, nu prea aveam ce. Nu ştiu în acest moment ce vom face, care va fi decizia. Eu voi negocia personal, dar numai după ce voi avea mandat din partea membrilor de partid. Dacă negociază alţii din PDL Vâlcea, e treaba lor, nu au putere de decizie” – susţine Bulacu.

Pe de altă parte, preşedintele executiv al PSD Vâlcea, deputatul Costi Rădulescu, speră ca Ion Cîlea să nu îl fi sunat pe Blaga, iar informaţia să fie una eronată. „Mi-aş dori ca informaţia să nu fie întrutotul adevărată. Pentru că eu şi membrii PSD nu putem accepta ca preşedintele nostru să fie umilit. Matematic, alianţa cu PDL ar fi una de succes. Politic, rămân foarte multe semne de întrebare” – a conchis Costi Rădulescu.

Bulacu din nou vicepreşedinte? „E posibil orice”

Romulus Bulacu spune că sunt patru variante pentru crearea majorităţii la Consiliul Judeţean, oricare dintre ele fiind posibilă şi nu ar zice „nu” pentru o eventuală revenire în funcţia de vicepreşedinte, fotoliu pe care a mai stat în timpul guvernării PSD+PDL: „Nu pot să fie decât patru variante de lucru, două dintre ele nu ne includ şi pe noi, în celelalte două suntem prezenţi. Fie PSD va păstra actuala majoritate, alături de PNL, că tot se iubesc ei mult, fie va face o nouă majoritate cu UNPR şi PPDD, cazuri în care noi trecem în opoziţie şi vor face opoziţie ca la carte. În fine, noi putem face majoritate fie cu PSD, fie cu PNL şi PPDD. Şi pepedediştii sunt partid de dreapta, cel puţin teoretic. Nu vorbesc despre o eventuală funcţie de vicepreşedinte pentru mine, e prematur, dar vă pot spune că noi avem condiţii multe pe care le vom pune pesediştilor pentru o eventuală majoritate PSD-PNL. Sincer să fiu, am o comunicare mai bună cu Buican, probabil contează şi apropierea de vârstă. Una peste alta, joi (n.r. azi) vom avea o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean în cadrul căreia decidem cu cine demarăm negocierile pentru majoritatea în Consiliul Judeţean. Nu voi influenţa pe nimeni, le arăt oamenilor care sunt variantele, ei decid” – a mai adăugat preşedintele PDL Vâlcea, Romulus Bulacu.