Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Romulus Bulacu, spion politic în variantă nereuşită

AMÂNARE. Dacă PSD şi PNL, cele două partide politice care formează Uniunea Social Liberală (USL), au efectuat, până acum, mai multe sondaje de opinie, existând, la un moment dat, chiar şi o serie de discuţii aprinse pe această temă (fiecare din cele două formaţiuni adjudecându-şi candidatura la Consiliul Judeţean), democrat – liberalii preferă să nu se grăbească. Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor de seamă ai PDL, de o bună bucată de timp, ei sunt încă la nivelul descoperirii personajelor care trebuie incluse în sondajul de opinie, care se va face cândva.

Cel mai bine dintre potenţialii candidaţi, am aflat noi, s-ar poziţiona senatorul PDL Dorel Jurcan, cu puţin peste zece procente, care, totuşi, sunt insuficiente pentru a porni într-o bătălie politică de asemenea anvergură, şi anume câştigarea fotoliului de şef al Consiliului Judeţean. La un moment dat, ei puneau amânarea realizării unui sondaj de opinie pe seama cunoscutului scandal dintre Consiliul Judeţean şi Prefectura Vâlcea pe marginea unui referendum de consultare a populaţiei cu privire la reorganizarea administrativ-teritorială a României. Acum, însă, lucrurile s-au schimbat, lucru pe care-l aflăm chiar de la vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Romulus Bulacu, cel care visează, de când se ştie, să fie desemnat de partid, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean. El susţine că pedeliştii s-au decis să mai aştepte!, deoarece vor să cunoască mişcările adversarilor politici, dar şi să identifice care este, cu adevărat, natura relaţiei cu cei de la UNPR.

Tot el este cel care spune că cei de la centru nu pot interveni brutal în desemnarea candidaţilor, căci, zice el, pedeliştii vâlceni „cunosc mult mai bine realitatea din judeţ”. Aşa cum spuneam şi cu alte ocazii,  singura candidatură, din partea PDL, bătută în cuie, este cea a lui Romeo Rădulescu, la fotoliul de edil al municipiului.

Pe de altă parte, la bursa zvonurilor circulă bârfe potrivit cărora democrat-liberali, s-ar afla într-o teribilă criză de personalităţi, fapt ce i-a pus în dificultate în ceea ce priveşte desemnarea celor care vor intra în lupta pentru putere.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU