Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PSD Vâlcea va avea patru deputaţi şi un senator

NEGOCIERI ÎNCHEIATE. După întâlnirea de la Murighiol dintre liderii centrali ai USL, lucrurile în organizaţiile judeţene par a reveni pe făgaşul lor normal. Calculele s-au încheiat, iar acum urmează a fi stabiliţi candidaţii ce vor fi prezentaţi într-un cadru festiv la Bucureşti, undeva pe la mijlocul lunii octombrie a acestui an.

La nivelul judeţului Vâlcea, chiar dacă liberalii nemulţumiţi urlă cât îi ţin plămânii, colegiile uninominale au fost deja împărţite şi nimic nu se mai poate schimba. Astfel, PSD Vâlcea va avea patru colegii de deputaţi, dintre care unul îl cedează UNPR-ului, şi unul de senator, în timp ce liberalii sunt nevoiţi să se mulţumească cu două colegii de deputaţi şi două de senatori. Ca urmare, pesediştii Vasile Bleotu (Colegiul Drăgăşani), Aurel Vlădoiu (Colegiul Horezu) şi Laurenţiu Coca (Colegiul Senatorial Bălceşti – Drăgăşani) vor rămâne candidaţi ai PSD, iar uneperistul Constantin Mazilu va fi sprijinit de social-democraţi în urma protocolului semnat la nivel central între PSD şi UNPR. Singurul colegiu pe care pesediştii mai trebuie să nominalizeze un candidat este Rm. Vâlcea – Sud, acolo unde şi-au anunţat intenţia de a candida nu mai puţin de patru membri: Constantin Rădulescu, Dumitru Lovin, Adrian Buşu şi Remus Grigorescu. Şanse reale se pare că are tânărul Costi Rădulescu, care are sprijin puternic din partea colegilor săi. „Cred că USL, alături de aliaţii lor, va reuşi să câştige toate mandatele de parlamentari din Vâlcea. În ceea ce ne priveşte pe noi, social-democraţii, vom avea 4 mandate de deputaţi şi unul de senator. Ţinând cont de rezultatele anterioare obţinute de toate partidele politice existente în judeţ, PSD-ului i se cuvine încă un mandat de senator. A nu se uita că la alegerile din anul 2000, în Vâlcea, PSD a obţinut 2 mandate de senatori şi 4 de deputaţi” – ne-a declarat secretarul executiv al PSD Vâlcea, Dumitru Persu.

Dan Niţu a fost „Mazilit”

În ceea ce-i priveşte pe liberali, de curând ei au declanşat un scandal monstru pentru a pune mâna pe Colegiul Bălceşti, acolo unde omul de afaceri Dan Niţu avea mari speranţe să candideze. Numai că, deşi au început să facă vâlvă prin presă, Buican ameninţând cu demisia, iar Niţu cu o candidatură independentă, doar – doar le vor forţa mâna pesediştilor, lucrurile nu le-au ieşit aşa cum au vrut ei. Liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, nu a cedat nici în ruptul capului şi l-a menţinut pe Constantin Mazilu pe Colegiul Bălceşti. Acum, omului de afaceri Dan Niţu nu-i mai rămâne decât să se reorienteze, dacă vrea cu adevărat să câştige un mandat de parlamentar. Soluţia se pare că i-au dat-o chiar colegii săi de partid, sugerându-i să candideze pe Colegiul Senatorial Brezoi – Horezu, acolo unde are şanse mari să câştige. Dacă însă ameninţările sale se transformă în realitate şi va candida independent pe Colegiul Bălceşti, gurile rele spun că Niţu se poate considera din start învins, primarii PSD din zonă anunţând o susţinere totală pentru Mazilu. În rest, liderul Cristian Buican îşi va păstra Colegiul Brezoi, iar pe Colegiul Rm. Vâlcea Nord urmează să se stabilească un candidat, acesta fiind cel mai probabil viceprimarul Gheorghe Ioniţă, în timp ce Colegiul Senatorial Rm. Vâlcea, probabil, va fi cedat PC-ului, ce pregăteşte un candidat surpriză.

CLAUDIA STANCIU