Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
VTV

„Prinţul moştenitor” al lui Cîlea, candidat la şefia PSD Vâlcea

VTVAm trăit să o auzim şi pe asta! S-a creat un alt treilea pol de putere în PSD Vâlcea, al cărui lider este nimeni altul decât eternul, fascinantul, guralivul şi insuportabilul jurist Adrian Buşu. Ei bine, „Buşulică” are planul mari de viitor şi, susţinut de descoperitorul de talente – Dumitru Lovin, el vrea să-şi depună candidatura pentru preşedinţia PSD Vâlcea. După cum bine se ştie, Adrian Buşu era unul dintre „copiii din flori” ai defunctului preşedinte Ion Cîlea, iar acum se autoproclamă „Prinţul moştenitor” şi vrea să se urce pe „tron”. Şi pentru că are nevoie de sprijin, Buşu şi-a scos fizicul la plimbare prin judeţ, vizitând mai mulţi primari din „garda veche”, care încă îl mai regretă pe Cîlea şi pe care juristul îi vrea ca adepţi. El a început deja negocierile şi a lansat promisiuni peste promisiuni, pe care probabil nu va fi în stare să le ducă la bun sfârşit, dar care-i vor aduce câteva voturi la alegerile interne din PSD Vâlcea.

Interesant este că din echipa „Prinţului moştenitor” face parte, după cum spuneam, Dumitru Lovin, care se vrea viitorul secretar executiv, vânându-i locul unuia dintre cei mai buni politicieni pe care îi are PSD-ul la Vâlcea, Dumitru Persu. Pretenţiile sale sunt luate în râs însă de mare parte din social-democraţii cu capul pe umeri. În final, nu putem să îl uităm pe Remus Grigorescu, celălalt „fiu din flori” al lui Ion Cîlea, care s-a alăturat cauzei „fratelui” său. Sigur, între cei doi se pare că sunt mici divergenţe, pentru că „Buşulică” încă nu s-a decis ce post să-i ofere lui Grigorescu în conducerea partidului, în cazul în care va fi ales preşedinte. Oscilează se pare între preşedinte executiv şi vicepreşedinte.

Acum, ce se va întâmpla este greu de prezis. Mai ales că în cursa pentru preşedinţia PSD Vâlcea s-au înscris deja, declarativ, ce-i drept, deputatul Constantin Rădulescu şi senatorul Laurenţiu Coca, primul plecând cu şansele cele mai mari.