Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senator Claudia Banu: „Pentru reducerea deficitului bugetar este nevoie de decizii raționale”

„Postarea aceasta vine ca un răspuns la întrebările voastre referitoare la consecințele deficitului bugetar și nevoia de a ajusta cheltuieli bugetare.
Există un plan de reducere a cheltuielilor care are două componente majore, cea legată de performanță și cea care privește disciplina financiară în utilizarea banilor publici.

Dar, pentru reducerea deficitului bugetar este nevoie de decizii raționale, care să nu pună în pericol economia, ci, din contră, să creeze pârghii de dezvoltare pe termen mediu și lung pentru sectorul privat, principalul generator de venituri la bugetul de stat. Mai mult, constanta fundamentală de care guvernarea va trebui să țină cont la momentul luării deciziei finale este nevoia de predictibilitate a mediului economic.

Suprataxarea vehiculată în ultima vreme este o măsură catastrofală care nu va face altceva decât să “sugrume” antreprenoriatul românesc și va lovi în plex capitalul autohton și investițiile străine din țară. Greșeala fostului ministru al finanțelor de a construi un buget, demonstrat nerealist, nu poate fi decontată acum de către mediul de afaceri.

Este poziția mea personală, fermă, indiferent cum vă arăta planul final de măsuri. Se impune clar, preocuparea pentru eficientizarea cheltuielilor cu privire la sectorul public, pentru măsuri care care să reducă evaziunea fiscală și care să accelereze ritmul de colectare a taxelor și impozitelor existente. Nu ne dorim creșteri de impozite și taxe, de aceea reforma bugetară trebuie construită pe măsuri atent chibzuite, tocmai pentru stimula companiile, motoare ale economiei” a transmis senatorul PNL de Vâlcea, Claudia Mihaela Banu.