Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Primarii trebuie sprijiniţi, nu folosiţi!” (II)

• interviu cu Romulus Bulacu – co-preşedintele organizaţiei judeţene PNL

Înscris în competiţia politică internă la organizaţia judeţeană liberală, pentru locul I, pe lista candidaţilor la Camera Deputaţilor, dr. ing. Romulus Bulacu ne-a acordat un interviu, având ca temă modul cum vede dumnealui problemele administrative teritoriale, colaborarea cu primarii din judeţ şi ce proiecte are de îndeplinit, în cazul în care va ajunge în Parlament. Ideea interviului ne-a fost sugerată de comportarea pe care acesta a avut-o la o întâlnire cu prietenii săi, câţiva competitori pentru un loc eligibil pe liste şi mai mulţi primari (de culori diferite), oameni care i-au cunoscut activitatea încă de pe vremea când era vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. Intervenţiile sale, în timpul dialogurilor, ne-au atras atenţia, drept pentru care am hotărât să-i solicităm acest interviu:

• Reporter: Am văzut că interlocutorilor dvs. – şi în special primarilor prezenţi, le-a plăcut afirmaţia că aceştia trebuie sprijiniţi şi nu folosiţi. Se ştie că, politic, ei sunt folosiţi în campaniile electorale pentru avantajul multora iar non-combatul acestora duce la diminuarea procentelor în alegeri. Cât credeţi în acest adevăr fundamental admis?

• Romulus Bulacu: Dintotdeauna am ştiut că „eşalonul doi” este baza succeselor viitoare. Cum, în armată, subofiţerii duc greul activităţilor militare, în poliţie agenţii sunt primii în contactul cu populaţia, la fel şi primarii sunt primii în munca politico-administrativă dusă în teritoriu. În practică, am văzut, la unele partide, că primarii sunt intens folosiţi pentru succesele urmărite şi pentru viitor, apoi abandonați. Uneori, la ei, sprijinul trece cu greu de la faza promisiunii la fapte. De aceea, eu consider că trebuie schimbată atitudinea faţă de primari şi electorii lor, trecându-se prioritar la fapte şi, în caz de nereuşită, să li se aducă la cunoştinţă tuturor (populaţiei comunelor) de ce nu s-a putut ţine primarul de cuvânt şi cine este de vină. Astfel, transparenţa îi va obliga pe politicienii din administrație care se opun realizărilor promise să renunţe la obtuzitate, ranchiună politică şi favorizarea partidului lor. De aceea, le transmit primarilor şi colegilor mei din partid că trebuie să fie la fel de puternici precum calea pe care şi-au ales-o, iar asta înseamnă că au învăţat să trăiască aşa cum şi-au dorit. Să nu uite că în furtună există întotdeauna un far care luminează, în ciuda intemperiilor.

• Rep.: Ce speraţi, pentru PNL, în iarna acestui an?

• R.B.: Desigur, o victorie de răsunet, un senator şi doi deputaţi. Există crezul că vom avea şi al treilea deputat, dar numai prin redistribuire. La nivel naţional, dar şi judeţean, sunt consternat cum de s-a roşit spectrul politic şi cum electorii de dreapta au schimbat macazul sau nu participă la vot. Apoi, degeaba vor înjura social-democraţii şi sateliţii lor care încurajează şi susţin nemunca, pomenile şi ajutorul social. Eu sunt un politician de dreapta şi cred în faptul că numai prin muncă şi clarviziune se produce dezvoltarea şi prosperitatea. Dacă ar fi cineva interesat să cunoască cum am pus în practică principiile liberale de muncă și viață, să viziteze fabrica mea, constatând, totodată, şi pregătirea ei pentru viitor, prin retehnologizare. În general. mă confund cu primarii liberali care ştiu şi vor să pregătească viitorul concetăţenilor lor din punct de vedere economico-administrativ. Îi voi ajuta cât pot de mult iar ei ştiu că nu vorbesc aiurea. Întotdeauna m-am ţinut de cuvânt. (va urma)