Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PETRE UNGUREANU rupe tăcerea: ATAC MORTAL la Bulacu şi Buican (EXCLUSIV)

Petre Ungureanu a demisionat din Biroul Politic Judeţean al fostului PDL, dar şi din cel al marelui PNL de la Vâlcea. Marţi, 13 ianuarie a.c., în cadrul unei şedinţe a aripii PDL din marele PNL, Petre Ungureanu, alături de alţi lideri democrat-liberali, au cerut explicaţii privind circul care nu se mai termină la Consiliul Judeţean Vâlcea. Gafele politice ale dreptei din Vâlcea vor avea repercusiuni serioase asupra electoratului de dreapta, mai ales dacă prefectul va ataca din nou în Contencios, cea de-a doua alegere a lui Gheorghe Păsat în funcţia de preşedinte interimar al CJ Vâlcea. Surse din interior spun că Bulacu nu i-a convins cu explicaţiile pe contestatari şi singurul care a decis să protesteze a fost Petre Ungureanu, care şi-a înaintat demisia.

Întrebat de ce şi-a dat demisia, Petre Ungureanu, cu umorul care-l caracterizează, ne-a spus: „De tot! M-am supărat rău de tot! Cred că am îmbătrânit şi mi-am pierdut instinctele. Copoiul bătrân trebuie împuşcat. Decât să mă împuşte vânătorul că nu mai prind iepuri, mai bine mă duc acasă şi mă reculeg”, făcând aluzie la calitatea co-preşedintelui PNL, Cristian Buican, de vânător. De altfel, unul dintre motivele demisiei lui Petre Ungureanu este atitudinea dictatorială a lui Cristian Buican.

„Cea mai proastă investiţie a mea din politică, în oameni politici de fapt, din ultimii 20 de ani, este Romică Bulacu. Aseară i-am spus-o în plen. Nu m-a dezamăgit nimeni până acum ca el. E drept că nu mi-am făcut iluzii mari, dar totuşi… Cel mai mult m-a dezamăgit prin gestul pe care l-a făcut, înţelegerea pe sub masă cu Buican, împotriva hotărârilor partidului. Nu pot să-l iert pentru că a tras partidul într-un hăţiş ca în luptele de partizani.

Eu am crezut în Moş Crăciun, am crezut în Iohannis, eu am ştiut că va câştiga Iohannis când ei erau pe jos şi leşinau de emoţii. Nu au anvergura necesară…

Aseară am spus că îmi dau demisia, din toate funcţiile, am mai rămas totuşi în partid un pic să văd dacă e vreo şansă să-i dea cineva jos pe băieţii ăştia, pe Buican şi pe Bulacu. Eu le-am spus în faţă: nici Buican nu va ajunge preşedinte de CJ, nici celălalt deputat, cum s-au înţeles ei, peste capul partidelor. E o ruşine cu ei şi nu intru în joc”, ne-a spus Petre Ungureanu.

Copreşedintele PNL, Romulus Bulacu spune că în politică trebuie să fii în stare să accepţi compromisuri, lucru pe care Petre Ungureanu nu a vrut să îl facă. „Eu mare lucru nu am ce comenta, sunt deciziile lor. Cred că Bebe s-a cam supărat ca văcarul pe sat. Nu i-a convenit situaţia de la Consiliul Judeţean, deciziile care s-au luat. Nici mie nu mi-au convenit în totalitate, vă daţi seama dar ce să fac? Nu am putere deplină, acum suntem în plin proces de armonizare al noului PNL. Sunt două componente pe care împreună trebuie să le facem să funcţioneze împreună. Trebuie să mai lăsăm şi de la noi”, susţine Bulacu.