Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pesediştii l-au adus pe prefectul Ungureanu în pragul nevrozei

ATACURI. Prefectul Petre Ungureanu se vrea un mic dictator în teritoriu, nu reprezentantul Guvernului în judeţul Vâlcea. Prefectul îi ia la şuturi pe toţi cei ce lansează critici la adresa camarilei pedeliste, de la primar la Guvernul Boc, chiar dacă acestea sunt confirmate de realitate. Sâmbătă dimineaţa, prefectul a sărit la gâtul vicepreşedintelui CJ, social-democratul Dumitru Persu, doar pentru că acesta semnalase existenţa câtorva  artere secundare nedeszăpezite, cea mai evidentă fiind strada General Praporgescu, colţ cu Prefectura Vâlcea. Prefectul l-a făcut mincinos şi l-a acuzat de politizarea instituţiei prefectului, în condiţiile în care vicele Persu nu făcuse nicio afirmaţie politică, iar participanţii la videoconferinţă descinseseră din maşini direct în zăpada neatinsă. Prefectul s-a lăsat condus de ,,ura de clasă” şi l-a ameninţat că-l dă afară din Prefectură dacă mai deschide gura. Social-democratul nu s-a lăsat şi i-a atras atenţia că se află într-o instituţie publică, nu pe tarlaua lui, şi că pleacă când vrea el, şi dacă vrea.

Zăpada şi scăderea PDL în sondaje au încins spiritele în administraţia locală. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, social-democratul Dumitru Persu, a fost la un pas de a fi dat afară din Prefectură de către prefectul Petre Ungureanu, pentru că a ,,îndrăznit” să semnaleze existenţa câtorva blocaje pe arterele secundare de circulaţie ale oraşului.

Prefectul susţine sus şi tare ca el nu face politică, deşi cu o lună de zile în urmă recunoştea că face politica PDL, deoarece a fost numit în funcţie de PDL, iar Emil Boc îi este şef atât pe linie administrativă, cât şi de partid. ,,La prefectură nu se face politică aşa că vă rog să nu-mi politizaţi şedinţa. Dacă mai comentaţi vă dau afară şi nu vă mai invit niciodată la  şedinţele prefecturii. Ar trebui să nu vă mai luaţi după Vâlcea 1, pentru că este un fel de Antena 3, şi spune numai tâmpenii, numai minciuni. Dacă mai continuaţi vă dau afară…”, a urlat prefectul, deşi CJ face parte din comandamentul pentru situaţii de urgenţă în baza unui ordin al premierului, nu prin bunăvoinţa prefectului. Vicepreşedintele CJ, Dumitru Persu, i-a replicat că habar nu are ce a transmis respectivul post de televiziune, dar a luat contactul cu realitatea de la primul pas făcut pe strada General Praporgescu şi pe alte străzi secundare unde zăpada tronează neatinsă.

Primarul îi dă peste ochi prefectului

Reacţia prefectului, de o mârlănie neimaginabilă, a fost cu atât mai condamnabilă cu cât primarul Râmnicului, democrat-liberalul Romeo Rădulescu, declarase cu o zi înainte, deoarece la şedinţa cu pricina a participat printr-un reprezentant, că astfel de situaţii, de sincope în acţiunea de deszăpezire vor exista, dar sunt perfect normale pentru că … „iarna nu-i ca vara”, iar în oraş ,,nu se alunecă”. ,,Da, societatea îşi face treaba. Faptul că precipitaţiile sunt într-o cantitate destul de mare nu înseamnă că nu-şi face treaba. Utilajele sunt pe stradă, în oraş nu alunecă,  faptul că este zăpadă… este zăpadă. Nu există blocaje de circulaţie, totul decurge normal. Că se circulă mai greu în oraş, o să folosesc aceeaşi  expresie… ,,iarna nu-i ca vara”. Avem 13 utilaje, suntem pregătiţi cu tot ce trebuie şi nu se va bloca circulaţia”, a declarat primarul Râmnicului.

Numărătoarea primarului nu dă  deloc cu cea a şefului de la SC Pieţe Prest SA, societate aflată în subordinea Primăriei Râmnicului.  Acesta a declarat că a aruncat în lupta cu nămeţii doar 2 pluguri, 2 tractoare cu lama, un buldozer şi câteva camioane cu antiderapant. La finele videoconferinţei, după ce Ungureanu şi-a aruncat grosolăniile la adresa celor care critică ,,nemeritat” Puterea, strada aflată sub nasul prefectului era perfect curăţată de zăpadă, pentru că angajaţii primăriei o aduseseră la ,,negru”.

DANA NEDESCU