Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Paul Dinu, şeful DJTS, are o problemă cu presa

BIZAR. Directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, Paul Dinu, e supărat pe jurnalişti. Şi încă una mare. Invitat la şedinţa Colegiului Prefectural, democrat-liberalul s-a arătat foarte supărat pe faptul că taberele pe care le are în subordine Direcţia nu sunt suficient promovate în jurnalele vâlcene. Dinu susţine că instituţia pe care o conduce nu are prevăzute, în bugetul propriu, sume pentru publicitate, motiv pentru care nu are parte de promovare în ziarele locale.

Directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, Paul Dinu, s-a arătat, în ultima şedinţă a Colegiului Prefectural, extrem de nemulţumit de o sumedenie de lucruri. Cea mai mare problemă pe care a exprimat-o şeful Direcţiei este cea legată de lipsa de promovare din presă, pe care a pus-o pe seama faptului că jurnaliştii pentru a face reclamă cer bani. În plus, pedelistul susţine că el nu are, în bugetul instituţiei pe care o conduce, bani pentru reclamă în mass-media.

Considerăm că punctul său de vedere este unul exagerat, iar declaraţiile pe care le emite în spaţiul public eronate, deoarece nu ne aducem aminte să fi cerut domnului cu pricina un contract de publicitate, pentru care să fi pretins bani. De altfel, în intervenţiile sale din Colegiul Prefectural, care au fost multiple, şi, de cele mai multe ori, nu neapărat la obiect, Dinu s-a plâns de atitudinea presei, pe care o consideră vinovată pentru mai multe rele. „Una este să mergi într-o tabără cu copiii, unde cineva îţi dă ceva înapoi, şi alta este să vii la noi, unde ai condiţii foarte bune şi nu te plictiseşti. Nu ştiu cum vor merge copiii, în tabără, la un hotel care are puţină parcare în jurul lui, şi alta este să vină la noi, unde au teren de sport, spaţii verzi şi tot ce-şi doresc. Eu nu pot să-mi fac mai multă publicitate, pentru că eu nu pot să dau la presă niciun ban, pentru că nu am prevăzute sume, în acest sens. Ne-am făcut pagină de Facebook, am pus şi pe câteva site-uri reclamă. Am făcut tot ce am putut”, a menţionat Paul Dinu.

La gura târgului, se aude că USL se gândeşte, deja, la schimbarea din funcţie a lui Dinu, mai ales că, spun unii, el ar fi făcut o serie de declaraţii care au deranjat liderii celor două partide.

Lui Dinu i se pregăteşte schimbarea?

Trebuie să recunoaştem, sau cel puţin aşa susţin cunoscătorii în d’ale sportului, de prin judeţul nostru, că tânărul director al DJTS a făcut ceva lucruri de când se află în fruntea instituţiei, însă, nu putem să-i trecem cu vederea faptul că sare nejustificat la gâtul presei, mai ales în cadrul unui Colegiu Prefectural, unde jurnaliştii nu fac altceva decât să asiste la discuţii. Şi apoi, există numeroase modalităţi în ziua de azi, e nevoie doar de inspiraţie şi muncă, de a-ţi face publicitate. Cele mai uzitate căi, în acest sens, sunt reţele sociale, unde se promovează orice şi oricine.

Credem că această afirmaţie, fără justificare şi făcută doar de dragul imaginii, va afecta imaginea junelui director al DJTS, care, deocamdată, nu conştientizează că diplomaţia nu este doar o vorbă aruncată-n vânt.

Oricum, de acum încolo, având în vedere că ne consideră vinovaţi de mai toate relele din lume, noi, jurnaliştii, vom privi mai atent activitatea lui Dinu, pentru a putea semnala sincopele din activitatea acestuia.

Şi pentru a dovedi că nu avem un dinte împotriva acestui, pe undeva, simpatic personaj, reiterăm o declaraţie a acestuia de la începutul acestui an, în care se lăuda cu propriile realizări. „De departe cea mai mare realizare a DJST este, fără doar şi poate, extinderea capacităţii Sălii Polivalente «Traian», care poate găzdui acum o finală de Liga Campionilor. În ciuda faptului că a fost pe bună dreptate o luptă inegală cu timpul care parcă se scurgea mult prea repede, am reuşit ca până la începerea anului competiţional 2011-2012 să dăm gata lucrarea de mărire a capacităţii Sălii Sporturilor «Traian» la peste 3.000 de locuri. Nu puteam face acest lucru fără sprijinul ANST, care ne-a ajutat financiar, şi bineînţeles a autorităţilor locale, cu care am avut o colaborare foarte bună. Aducem în atenţia dumneavoastră faptul că am reuşit să facem o economie consistentă a bugetului alocat modernizării Sălii Sporturilor, fapt pentru care nu numai echipa de handbal Oltchim beneficiază acum de cele mai bune condiţii, dar şi celelalte secţii sportive. Astfel, Clubul Sportiv Chimia are un sediu mult mai modern, mult mai bine dotat, sălile de antrenament şi forţă sunt mai bine dotate, iar sportivii au cele mai bune condiţii de pregătire. Şi clubul care aparţine de DJST Vâlcea, CS Chimia, beneficiază de o sală modernizată, mai ales că din acest sezon s-a înfiinţat şi o echipă de handbal feminin care are o comportare destul de bună în Divizia A. Din ceea ce mi s-a transmis de către cunoscători, Sala Sporturilor «Traian» este cotată în acest moment pe locul II în Europa la complexitatea dotărilor!”, zicea Dinu.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU