Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ioan Filip şi „Pupăza” sa fac circ ieftin la Olăneşti

DEMAGOGIE. Unul dintre cei mai controversaţi şi lipsiţi de personalitate şi profesionalism candidaţi pentru o primărie din Vâlcea este, fără îndoială, fostul subprefect al judeţului, democrat-liberalul Ioan Filip, care ţinteşte funcţia de edil al oraşului Băile Olăneşti. Despre neputinţa politică şi nepăsarea administrativă a acestui personaj sinistru, presa locală a scris pagini întregi, jurnaliştii semnalând de fiecare dată că cetăţenii acestui oraş ar trebui să se gândească de două ori înainte de a pune ştampila pe neaveniţi şi oportunişti precum democratul Filip.

Pentru cei care nu ştiu, şi suntem convinşi că sunt mulţi, Ioan Filip a fost subprefect de Vâlcea, însă nu s-a aflat niciodată în lumina reflectoarelor, deoarece a jucat, în permanenţă, rolul de marionetă a prefectului Petre Ungureanu, care l-a tras de aţe pentru a dansa exact cum a vrut el. De altfel, Ungureanu a simţit caracterul slab şi şovăiala din comportamentul acestui individ cu pretenţii de primar, motiv pentru care l-a folosit la muncile de „jos” în Prefectura Vâlcea, până la urmă exact acolo unde-i era locul. Incapabil să ia decizii de unul singur, Ioan Filip s-a transformat în umilul servitor al prefectului de atunci, demonstrând, dacă mai era cazul, că habar nu are cu ce se mănâncă administraţia publică judeţeană. Lipsit de personalitate, Filip a preferat să-şi desfăşoare activitatea într-un con de umbră din care nu a reuşit să iasă vreodată, căci, nu a avut niciodată tăria să arate că ştie sau poate să facă ceva util din fotoliul în care, printr-un fericit concurs de împrejurări, l-a ocupat vremelnic.

După ce a trebuit să renunţe la funcţia de subprefect, pe care oricum a ocupat-o degeaba, Filip, doritor de putere cum îl ştim, s-a gândit, într-o noapte, când insomnia îi făcea nopţi albe, că e timpul să candideze pentru postul de primar în oraşul Băile Olăneşti, deşi nimic din ceea ce a făcut în ultimii ani nu-l recomandă pentru un asemenea gest politic. Sunt voci, şi nu puţine la număr, care-l condamnă făţiş pe Filip pentru tupeul nemărginit de care a dat dovadă când a venit în faţa oamenilor să le ceară votul. Asta în ciuda faptului că, în perioada cât a fost subprefect, a ignorat cu obstinenţă problemele şi doleanţele cetăţenilor din Olăneşti. Nu de puţine ori, olăneştenii s-au dus să-i ceară ajutorul, dar Filip, suficient din fire şi deloc ancorat în problemele realităţii, le-a dat cu flit, trimiţându-i la plimbare. Numai că, oamenii nu au uitat modul execrabil în care au fost trataţi şi, cu siguranţă, îşi vor arăta nemulţumirea la urnele de vot. Până atunci însă, mai avem câteva lucruri pe care dorim să le aducem în atenţia opiniei publice, căci, ele spun multe despre adevăratul caracter al candidatului de carton al PDL, Ioan Filip.

Nemulţumirile olăneştenilor

În această campanie electorală, am primit pe adresa redacţiei mai multe scrisori de la câţiva cetăţeni nemulţumiţi de ideea că printre candidaţii la primărie se află şi Filip. Aceştia ne semnalau că individul, deşi se afla într-o poziţie din care ar fi putut să ajute la rezolvarea problemelor olăneştenilor, şi ne referim aici la cele în domeniul fondului funciar, n-a schiţat niciun gest în acest sens, dovedind că-l doare în cot de oameni. „Eram foarte mulţumiţi că, pentru prima dată în istoria Olăneştiului, aveam la conducerea Prefecturii şi prefect şi subprefect din localitatea noastră. Cu toţii am sperat că ne vor ajuta, că ne vor fi rezolvate problemele, pe cale legală evident, dar mult mai uşor pentru că aveam doi concetăţeni acolo. Ne-am înşelat! De fiecare dată când vreo persoană din Olăneşti se ducea la Ungureanu sau la Filip era tratată ca o paria şi refuzată. Pe lângă faptul că nu ne-au ajutat cu nimic, Filip a mai pus şi beţe-n roate moşnenilor de la Obştea Moşnenilor din Olăneşti, pentru ca aceştia să nu intre în posesia drepturilor de proprietate, ceea ce ne determină să credem că acesta are interese obscure. Din câte am aflat, Filip s-a dedat la tot felul de jocuri murdare, iar în aceşti ani cât a fost subprefect a trimis corpul de control al Prefecturii în Olăneşti şi pentru cea mai mică abatere, dând dovadă de răutate şi răzbunare. Cum să uite olăneştenii tot ce le-a făcut Filip în toţi aceşti ani? Şi cum ar putea ei să-l voteze, în condiţiile în care a demonstrat că nu dă doi bani pe noi” – se arată într-o scrisoare ce ne-a ajuns la redacţie şi al cărui semnatar a dorit să rămână sub protecţia anonimatului din motive lesne de înţeles.

Acum, democratul Ioan Filip se vaită pe la porţile oamenilor din Olăneşti că a rămas fără un loc de muncă, după ce l-au demis din funcţia de subprefect, omiţând să le spună că, de fapt, el a dat concurs pentru un post la Primăria Râmnicului, rezervându-şi un scaun călduţ şi un salariu mulţumitor, deoarece este convins că olăneştenii nu-l vor ca primar.

Un manager slab

Încercând să arunce praf în ochii electoratului, candidatul PDL la Primăria Olăneşti, Ioan Filip, a minţit în diverse cercuri că ar fi ajutat la aducerea de 3,5 miliarde lei vechi pentru construirea unui podeţ în Valea de Case Râu din localitate. În realitate, nici poveste de aşa ceva, banii venind, de fapt, direct de la Guvernul României printr-o solicitare a primăriei prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. Mai trebuie spus, spre ştiinţa pedelistului Ioan Filip, că toate proiectele iniţiate de Primăria Olăneşti sunt făcute de firme de proiectare specializate, având consultanţa asigurată şi plătită din bani publici, din taxele şi impozitele contribuabililor.

E mai mult decât bizar cum Ioan Filip crede că ar putea administra un oraş în condiţiile în care el nu a fost în stare să-şi administreze propriile firme. Este bine ştiut că societatea condusă de acesta, Panonia SRL, a intrat în faliment, datorită unui prost management şi a lipsei de viziune economică a pedelistului Filip, la scurt timp după ce a fost deschisă. Aşadar, încă o dată, ne întrebăm noi şi mare parte din olăneşteni, cum îndrăzneşte acest individ care nu e în stare să-şi gestioneze propriile afaceri să creadă că ar putea conduce un oraş important al judeţului?

Filip şi „Pupăză”, lasă olăneştenii fără locuri de muncă  

Un vechi proverb românesc spune aşa: „Spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să îţi spun cine eşti”, care în cazul lui Ioan Filip se aplică perfect. Pentru a, crede el, căpăta ceva capital de imagine, capitol la care stă mai mult decât deficitar, candidatul pedelist l-a plimbat ca pe sfintele moaşte în campanie pe Grig Chiroiu – zis şi „Pupăză”, un comediant de mâna a cincea, care hăhăie de fiecare dată când se întâlneşte cu oamenii. Desigur, pentru cei care nu au auzit de „Pupăză”, le spunem că nu e nicio pierdere, căci individul este insipid, incolor şi inodor, la fel ca şi cel pe care îl susţine. N-am fi ştiut nici noi, spre ruşinea noastră, cine e numitul „Pupăză” dacă nu l-am fi văzut la un show de doi bani, travestit în muiere, făcând ca toţi dracii pe ecranul televizorului, de era să-l scuipăm de deochi.

Loial lui „Pupăză”, Ioan Filip la cerinţa comediantului, a făcut presiuni pentru închiderea unui gater aflat chiar în vecinătatea pensiunii lui Grig Chiroiu, doar pentru că îl deranja zgomotul produs de acesta. Din orgoliul prostesc al unui actor second-hand, zeci de oameni vor rămâne în curând fără locuri de muncă. De altfel, Chiroiu a dat dovadă că nu-i pasă nici măcar de proprii angajaţi, pe care-i schimbă lunar. Mai are totuşi neruşinarea de a le promite oamenilor, când se duce cu Filip la porţile lor, că va aduce investitori în Olăneşti şi va crea mai multe locuri de muncă. Având în vedere, toate cele scrise mai sus, credem că este limpede ca lumina zilei că există motive temeinice pentru care Ioan Filip nu merită încrederea olăneştenilor. Tocmai de aceea, oamenii trebuie să-i spună pedelistului Ioan Filip un NU răspicat la urnele de vot!

CLAUDIA STANCIU, OLIVIA CÎRCIU