Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Frâncu a devenit un clovn politic cu pretenţii de primar

PENIBIL. Senatorul Emilian Frâncu a dat din nou cu bâta în baltă. Aflat în pană de idei, ca de obicei, el a început, din nou, să-l critice pe primarul în exerciţiu, Romeo Rădulescu, pe care l-a jignit în fel şi chip, nutrind, probabil, o oftică politică ce nu-l mai lasă să doarmă noaptea. Deşi pozează într-un individ animat doar de bune intenţii în viaţa publică, liderul peneliştilor din municipiu este total lipsit de scrupule atunci când tinde către un ţel politic.

În ultima vreme, apetitul lui Emilian Frâncu pentru atacurile dure la persoană  s-a dezvoltat ameţitor. El pare să fi descoperit deliciile discursului vulgar. Ca şi cum ar fi început să urască cravata şi costumul şi să deteste, de-a dreptul, manierele elegante, Emilian Frâncu a început să-l bălăcărească pe  primarul Rădulescu cu o voluptate care sperie şi intrigă în acelaşi timp. Dar, atâta timp, cât în politică insultele grosolane nu au fost, până acum, pedepsite de nicio instanţă, fie ea politică, juridică sau morală, el consideră că a arunca cu munţi de noroi în stânga şi-n dreapta nu-i cu nimic ieşit din comun. Analiştii apreciază că limbajul violent al politicienilor ar putea fi un efect pervers al modului dezinhibat în care se face politică, de cele mai multe ori una de mahala. Considerându-se Dumnezeul judeţului dar şi al politicii vâlcene, Frâncu se crede mai deştept decât Einstein şi mai iniţiat decât Da Vinci.  Ne convingem tot mai mult că Emilian Frâncu se numără printre cei care demonstrează, în permanenţă, că în politică, mahalaua românească a depăşit de mult stadiul unui cartier mărginaş. A devenit un mod de gândire, un fel de a simţi, o atitudine. „ Noi avem, la Râmnic, un primar depăşit de situaţie. El s-a îndepărtat de cetăţean şi comunică doar prin comunicate de presă. Este «primarul comunicatelor» – a declarat Frâncu. «După doi ani de mandat, primarul nu cunoaşte Legea Administraţiei Publice Locale. Legea nu are nicio prevedere expresă vizavi de modul în care se aprobă bugetul. Ceea ce este mai grav e că primarul se laudă cu lucruri pe care nu le face, frizând minciuna, motiv pentru care unii îi spun «primarul Pinocchio». Zilele trecute, acelaşi «Pinocchio», al politicii locale, se delimita de problema acelei avarii de la CET, când cetăţenii nu au mai avut căldură, se delimita, aşadar, de problemele cetăţenilor. Primarul care-şi desfăşoară activitatea mai mult la Pizza OK şi prin comunicate de presă, care a parazitat munca şi ideile altor, a scăpat din mână problema de la Râmnic. În problema căldurii el avea o responsabilitate majoră. În loc să informeze cetăţenii, prin acea maşină cu portavoce, el stătea liniştit şi dădea comunicat după comunicat. Domne’, mai lasă-ne cu comunicatele de presă. Hai să te vedem la treabă, în oraş, că acolo e locul matale: Rădulescu nu se gândeşte la interesul Râmnicului, ci doar la unul electoral”, mai spunea Frâncu.

Frâncu, pus la zid de Rădulescu şi Constantinescu

Contactat de redactorii publicaţiei noastre, primarul Romeo Rădulescu a spus că acuzele pe care i le aduce Frâncu, referitoare la faptul că nu ar cunoaşte Legea Administraţiei Publice Locale, sunt total false şi că ar putea să-i dovedească în orice moment că se înşală. „Nu este vina mea că unii dintre consilierii PNL habar nu au ce însemnă administraţie. Ar trebui să-i mai înveţe câte ceva, şi abia după aceea să  vorbească. În rest, nu am ce să comentez”, a precizat Romeo Rădulescu. Pe de altă parte, replica viceprimarului Cosmin Constantinescu a fost ceva mai dură, lăsând să se înţeleagă că Frâncu ar face mai bine să-şi vadă de treaba lui, în loc să emită, la tot pasul, judecăţi de valoare. „Nu ştiam că acest Frâncu le ştie chiar pe toate. Oricum, realitatea poate demonstra lesne că acuzele pe care le aduce el la adresa primarului Rădulescu sunt nefondate. Bănuiesc că are un simţ în plus faţă de noi, oamenii obişnuiţi, din moment ce domnia sa observă activitatea conducerii primăriei şi de la mii de kilometri depărtare, adică din excursiile pe care le face prin ţările exotice, pe banii statului. Îi mulţumim că ne poartă atâta de grijă şi îl asigurăm că dialogul cu cetăţenii este unul permanent, dovadă fiind efortul nostru de atrage cetăţenii în luarea deciziilor ce privesc interesul comunităţii”, a spus Constantinescu.

 OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU