Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Emilian Frâncu sau cum să ajungi sperietoare pentru tinerii politicieni / S-a plâns la Bucureşti că este luat la băşcălie pe Facebook

PENIBIL. Senatorul liberal Emilian Frâncu este, am mai scris despre acest lucru, un împătimit al Facebook-ului, conversaţiile sale despre nimic făcând deliciul internautiştilor. De nezdruncinat în ideea că tinerii nu sunt capabili să facă politică la vârf, parlamentarul a devenit un soi de sperietoare pentru junii liberali din partidul pe care-l conduce la Râmnicu Vâlcea. Narcisist până la paroxism, Frâncu are impresia despre el că este un politican de excepţie, un erudit, un individ în faţa căruia colegii şi presa ar trebui să-şi scoată pălăria. Pornind de la această aberantă idee, omul – având o impresie foarte bună despre el şi foarte proastă despre alţii – arată o lipsă de respect continuă colegilor de partid, iar tinerilor, cum spuneam, un mare dispreţ.

Steaua politică a lui Frâncu a început să apună. Cam de multişor, dar al drcului de lent. Primul semnal în acest sens a fost dat de eşecul înregistrat în alegerile interne din PNL când a pierdut fotoliul de preşedinte al partidului, fiind înfrânt de deputatul Cristian Buican. De altfel, spun colegii săi de partid, acesta este momentul în care individul, pătruns de diverse metehne şi hachiţe politice, a început să dispreţuiască tot ceea ce înseamnă ideea de tânăr în PNL. Pe lângă faptul că nu a dorit niciodată să-i promoveze, a încercat de foarte multe ori să taie aripile celor care au făcut dovada că au potenţial. I-a fost în permanenţă frică să nu fie depăşit de noile valori politice care vin din  urmă, convins fiind că dacă nu ţine cu dinţii de scaunul de preşedinte al municipiului, nu mai înseamnă nimic din punct de vedere politic. Gloria sa e la final, iar „pensionarea” sa din politic, liberalii, nu o văd deloc ca o mare pierdere. Nici nu termină bine o acţiune, că senatorul Frâncu îşi şi publică pe Facebook pozele care-l prezintă, de multe ori, în ipostaze de-a dreptul jenante. În urmă cu ceva vreme am publicat în paginile ziarului nostru o fotografie de-a senatorului în care era aşezat ciuci, de parcă şi-ar fi luat poziţia firească pentru a-şi face nevoile fiziologie. Într-o altă poză, îl vedem pe marele senator al judeţului, acest „lidero-maximo” al PNL Râmnicu Vâlcea, cocoţat pe un elefant, în culmea extazului intelectual. Despre obsesia ciudată a lui Frâncu de a discuta pe Facebook despre toate nimicurile din lume am scris de mai multe ori. Fără să-şi dea seama, prin natura dialogurilor de-a dreptul puerile pe care le poartă cu tot felul de personaje, şi a postărilor neinspirate pe care le face în spaţiul virtual, Emilian Frâncu devine un personaj bizar, care pare să caute, în permanenţă, o formă de evadare din realitatea pe care nu o mai percepe în toate detaliile ei. Ca urmare, el preferă să deseneze inimioare şi ursuleţi îmbrăţişându-se pe tot felul de e-carduri, încercând să ne convingă că are suflet de copil ce nu a reuşit să se maturizeze.

Frâncu şi ţăţismul său ieftin Săptămânile trecute, în spaţiul virtual, mai exact pe site-ul www.pesurse.com a apărut un articol intitulat „PSD a cedat PNL candidaturile la CJ Buzău, Vâlcea şi Călăraşi”, din care aflam că Buican va fi candidatul USL la şefia Consiliului Judeţean, iar Gigi Matei la Primăria Râmnicului. Liberalul Cristian Iliescu a dat share articolului, moment în care Frâncu, impulsiv cum îl ştim, a luat foc. Certăreţ ca o babă care vine în piaţă, senatorul a început să-l jignească pe mai tânărul său coleg, trecând chiar la ameninţări. „Aberaţiile nu se verifică… Dacă te opreai la judeţ, filozof rămâneai…. aşa – intrând în zona municipiului Rm.Vâlcea – ce ai făcut tu este o intoxicare grosolană, cu scopul de a demobiliza organizaţia municipală a PNL  şi intră în sfera încălcării grave a statutului. Dacă vei continua cu minciunile (acum nu mai ai scuza ca ai preluat un material de tip barfă, ci ţi l-ai ASUMAT ) rişti mult. PNL va avea la Vâlcea, în urma SONDAJULUI, ambele candidaturi, „PE BUNE” şi nu prin aranjamente de culise.

Să ne bucuram cu toţii!!!!” i-a răspuns Frâncu lui Iliescu pe pagina de Facebook. Aşa cum era şi firesc, Cristian Iliescu i-a răspuns şi el senatorului, cerându-i să facă dovada faptului că ar fi un liberal plătit să facă imagine proastă PNL, acuză pe care parlamentarul i-a adus-o colegului său de partid la un moment dat, considerând că afirmaţia lui Frâncu este una extrem de gravă care trebuie probată. „Eu promovez informaţii REALE, benefice PNL, iar dacă e vorba de represalii, vă rog să încercaţi dumneavoastră, dacă aveţi bărbăţia necesară”, susţine junele liberal Supărat nevoie mare că Iliescu a avut „tupeul” să-l înfrunte, Emilian Frâncu a dat fuguţa la Bucureşti plângându-se lui Crin Atonescu că mai tânărul său coleg de partid îi dă bătăi de cap pe Facebook. Atât de multă laşitate politică nu am mai văzut de multă vreme, iar dacă mai păstram vreo umbră de îndoială că senatorul nu a căzut definitiv în penibil, acum ne-am convins că nu mai putem avea dubii. OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU