Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Ovidiu Popa: Jocuri de cuvinte după un eșec al democrației! În stil popular căutăm vinovați… ce ar fi să căutăm soluții pentru a ne salva identitatea și fibra națională?!

“Referendumul este o formă de democrație directă, în contrast cu democrația directă reprezentativă.

Votul de la referendum din 6-7 octombrie nu a fost un vot politic. Cei care pun rezultatul votului în spatele partidelor politice, în special al PSD-ului, greșesc și dezinformează.

PSD, împreună cu alte partide, alături de principalele culte din România și de Biserica Ortodoxă Română, a susținut demersul civic inițiat de peste 3 milioane de români. Organizarea referendumului nu este un moft al PSD sau al Guvernului, ci este dictată de litera Constituției.

Prin toate mijloacele de comunicare, prin media, rețele de socializare, s-a dus o campanie de inducere în eroare a populației, că ar fi altul interesul, nu redefinirea instituției căsătoriei, așa cum prevede și codul civil.
Legea adoptată în Parlament, își propunea să înlăture orice echivoc, pe care, utilizarea termenului de “ soți “ în cuprinsul art. 48 al. 1 din Constituția României, ar putea să-l aducă în conturarea noțiunii de “ familie “, dreptul fundamental al bărbatului și al femeii de a se căsători și a întemeia o familie” – deputat PSD de Vâlcea, Ştefan-Ovidiu Popa.