Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dumitru Lovin dă din coate să ajungă candidat la parlamentare

LUPTĂ. S-au încins spiritele în PSD. Câţiva social-democraţi de vază din interiorul acestei formaţiuni politice se visează deja parlamentari. Cea mai mare înghesuială de candidaţi pentru Camera Deputaţilor este pe colegiul Râmnicu Vâlcea-Sud, unde, până în acest moment, se aude, şi-au anunţat dorinţa de intra în lupta electorală Remus Grigorescu, Constantin Rădulescu şi Dumitru Lovin. Pe surse, am aflat că preferat pentru această candidatură ar fi ultimul dintre ei care, din punctul nostru de vedere, reprezintă şi cea mai proastă alegere, în cazul în care zvonurile se confirmă.

 Potrivit anunţului făcut de Guvernul României, alegerile parlamentare vor avea loc în data de 9 decembrie. Cu toate că mai e ceva vreme pentru stabilirea candidaturilor şi punerea la cale a strategiilor politice de tot felul, în PSD e, deja, fierbere mare. Dumitru Lovin, am auzit, dă puternic din coate să fie desemnat de conducerea partidului drept candidat pentru fotoliul de parlamentar pe colegiul Râmnicu  Vâlcea-Sud, cu toate că activitatea politică nu-l recomandă câtuşi de puţin pentru o asemenea competiţie electorală. Despre Dumitru Lovin, în plan politic, nu se poate scrie prea multe. Cunoscut opiniei publice ca un personaj conflictual, care se ia la ceartă şi cu Dumnezeu pentru convingerile sale de tot felul. Ne aducem aminte că în ultima perioadă USL l-a trimis pe la tot felul de emisiuni televizate pentru a convinge electoratul să voteze DA la referendumul din data de 29 iulie. În stilu-i caracteristic a făcut, ca de obicei, circ ieftin. A urlat, a scuipat venin şi şi-a certat de mama focului adversarii politici, câteodată, dezbrăcându-se de caracter. Zdrobind normele relaţionării cu cei din jur, Lovin s-a transformat într-un soi de Torquemada autohton, care, dacă e nevoie, pare dispus să-şi facă dreptate şi cu pumnul. Dumitru Lovin dă impresia că a păstrat o doză mare de încrâncenare specifică membrilor PRM, care par, în permanenţă, cu mâna pe armă, într-o ciudată şi nejustificată defensivă. Pe cale de consecinţă, e mai mult decât bizar cum un personaj atât de turbulent, ne pare rău să spunem acest lucru, poate avea pretenţia să reprezinte interesele cetăţenilor în Parlamentul României.

 PSD are de unde alege

 Şi, apoi, zicem noi, liderii PSD ar da dovadă de mai multă inspiraţie dacă în locul lui Lovin, l-ar desemna pentru candidatura la Parlamentul României pe Remus Grigorescu sau Costi Rădulescu. Ambii sunt tineri, au putere de muncă şi au mai dovedit, de-a lungul timpului, din punct de vedere politic câte ceva. Grigorescu, care în prezent ocupă postul de inspector şef adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Vâlcea, a participat şi la alegerile de acum doi ani, pentru funcţia de primar al municipiului Râmnicu  Vâlcea, împotriva lui Romeo Rădulescu, obţinând un scor mulţumitor. De altfel, social-democratul a fost ales euro-parlamentar, calitate la care a renunţat în momentul în care a fost numit de Guvernul României prefect de Vâlcea. Iată, aşadar, că Remus Grigorescu este un om politic cu ceva capital de imagine pe care, spre deosebire de  Dumitru Lovin, l-a strâns fără să se mahalagească public. Constantin Rădulescu este şi el un tânăr care face politică de o grămadă de vreme. De-a lungul timpului a ocupat mai multe funcţii publice de care s-a ocupat onorabil, fără să atragă, vreodată, oprobriul opiniei publice sau a şefilor de partid.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU