Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dorel Jurcan va candida la şefia Consiliului Judeţean

DECIZII. Preşedintele PDL Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, a anunţat, cu ocazia unei conferinţe de presă susţinută zilele trecute la sediul partidului, că va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, împotriva social-democratului Ion Cîlea. În mod surprinzător, parlamentarul nu are niciun fel de contracandidaţi din interiorul PDL, colegii săi luând decizia ca politicianul să intre singur în sondajul de opinie, ce va fi comandat, peste câteva săptămâni, de conducerea centrală a partidului.

Dorel Jurcan va fi candidatul PDL la Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea. Hotărârea a fost luată, la finele săptămânii trecute, cu o largă majoritate a membrilor Biroului Politic al partidului. În aceste condiţii, lucru recunoscut de însuşi şeful democrat-liberalilor vâlceni, nu se poate vorbi de o reală competiţie internă în interiorul partidului şi nici de oferirea de variante care să conducă la desemnarea celui mai bun candidat pentru această funcţie. Senatorul susţine că Romulus Bulacu, cel care până acum şi-a exprimat de mai multe ori dorinţa de a se înscrie în lupta pentru câştigarea fotoliului de preşedinte al CJ, a renunţat la idee, existând probabilitatea ca acesta să lupte pentru un mandat de deputat. „Candidaţii PDL vor fi desemnaţi pentru alegerile locale, în urma unui sondaj de opinie, pentru a vedea cum stau în preferinţele alegătorilor. Am încercat să nominalizăm, pentru fiecare colegiu, candidaţii pentru fotoliul de parlamentar, vor intra în sondaj doi sau trei colegi, cu excepţia candidaturii la Consiliul Judeţean şi la Primăria Râmnicului, unde, se ştie bine, candidat este Romeo Rădulescu,  iar la CJ, prin vot, s-a desemnat ca eu să intru în sondaj singur, deşi cred că ar fi fost bine să fie mai mulţi colegi incluşi în studiul sociologic. Considerentele au fost mai mult sau mai puţin obiective. Practic, fiind singur, îmi este foarte clar că eu sunt cel care va trebui să intre în competiţie cu domnul Cîlea. Sondajul va fi făcut la comanda conducerii centrale a IRSOP, însă nu ştiu cât va costa şi va fi plătit de fiecare organizaţie judeţeană. Printre candidaţii la Parlament, aş vrea să-i amintesc pe Ştefan Prală, Iuliana Moise, Samoil Vîlcu”, a precizat parlamentarul Jurcan.

Ion Tudor, candidat pentru colegiul de deputaţi Râmnicu Vâlcea Nord

Conform spuselor pedelistului Dorel Jurcan, colegul său de partid, Ion Tudor va candida pentru fotoliul de deputat în colegiul Râmnicu Vâlcea Nord, pe care, crede el, are mari şanse să-l câştige. De asemenea, el a ţinut să menţioneze că, la acest moment, nu există un protocol scris cu UNPR, dar că, în cazul acesta se va legaliza, democrat-liberalii sunt dispuşi să modifice lista cu funcţii pentru a oferi şi colegilor progresişti demnităţi. „Noi ne-am stabilit candidaţii ca şi cum nu ar exista un protocol cu UNPR. La acest moment, nu există unul scris. Dacă el va fi încheiat şi el va prevedea să intrăm în alegeri cu candidaţi unici, atunci vom fi obligaţi să facem modificarea, pentru a le da şi lor mandate. Suntem parteneri la guvernare, dar nu există o alianţă scrisă. Faptul că Mircia Gutău a mers, acum patru ani, cu mine în perioada campaniei, a contribuit destul de mult la scorul obţinut, dar, sunt convins, şi aportul colegului meu, Romeo Rădulescu, va fi la fel de mare şi va contribui la un rezultat cât mai bun al partidului nostru. Am făcut un apel la solidaritate, pentru că rezultatul nu depinde doar de munca unui singur om, ci a întregii echipe, şi dacă ne dorim să câştigăm, trebuie să muncim fiecare dintre noi”, a conchis senatorul PDL.

Prezent şi el la conferinţa de presă, primarul în exerciţiu, Romeo Rădulescu, a menţionat că şi-a stabilit deja un target politic, pentru care va depune toate eforturile pentru a-l atinge. Edilul a spus că intenţionează să câştige majoritate în Consiliul Local şi fotoliul de primar, dar şi menţinerea fotoliilor de parlamentari PDL. „Îmi doresc să menţinem cele două posturi de deputat şi cel de senator şi, desigur, să le şi câştigăm. Avem candidaţii şi rămâne de văzut ce se întâmplă în urma sondajului”, a declarat Romeo Rădulescu.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU