Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Daniela Oteşanu: „Bugetul de stat pentru 2019 depăşeşte, pentru prima dată, 1.000 de miliarde de lei”

„Eficienţa Programului de guvernare a adus şi aduce mai mulţi bani în buzunarele românilor, dar şi mai mulţi bani în economie. Creşterile economice succesive, care ne-au plasat pe primele locuri din Europa, aduc România pe locul 15 în Uniunea Europeană, înaintea Greciei şi Portugaliei”, susţine deputatul PSD Daniela Oteşanu.
Parlamentul a adoptat Legea bugetului de stat pentru anul 2019, buget care în opinia deputatului Daniela Oteşanu continuă trendul ascendent al creşterii economice şi în 2019, ceea ce va genera un Produs Intern Brut de 1.022 de miliarde de lei.
„În aceste condiţii, bugetul din 2019 va permite majorări semnificative în domeniile pe care PSD le consideră în continuare prioritare, investiţii, sănătate şi învăţământ: bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale creşte cu 15% faţă de acest an, conform protocolului încheiat cu sindicatele din învăţământul universitar şi preuniversitar, iar bugetul Ministerului Sănătăţii va fi mai mare cu 8%.
În acelaşi timp, deficitul bugetar este prognozat la 2,5% din PIB.
Din păcate, preşedintele Iohannis a blocat, dezbaterea legală, în Parlament, a bugetului României, prin suspendarea şedinţei CSAT în care trebuia dat avizul pentru Proiectul de buget. Este pentru a doua oară, în doar câteva luni, când preşedintele încearcă să blocheze adoptarea bugetului, pentru că nu sunt satisfăcute pretenţiile privind bugetul Administraţiei Prezidenţiale.
În ciuda tuturor criticilor venite din partea opoziţiei, puterea de cumpărare a salariului mediu din România a crescut cu 9,1% faţă de anul trecut. Sunt date oficiale ale Institutului Naţional de Statistică care spulberă toate teoriile privind aşa-zisele creşteri uriaşe de preţuri care ar anula majorările salariale şi de pensii.
Aceste informaţii fac dovada concretă, încă o dată, că actuala guvernare PSD, realmente, aduce mai mulţi bani în buzunarele românilor şi astfel îşi onorează angajamentele asumate şi votate de oameni.
Economia ţării ignoră scandalurile provocate de preşedintele Iohannis şi partidele din opoziţie. Industria funcţionează din plin, iar noile comenzi sunt în creştere. Este rezultatul firesc, favorabil afacerilor, rezultat în urma politicilor fiscal-economice ale guvernării PSD. De altfel, este relevant faptul că în trimestrul al III-lea România a avut a doua cea mai mare creştere economică din Europa, respectiv 4,3%.
Faptul că industria merge foarte bine, că agricultura puternic şi profesionist susţinută performează, că România a atras 6,4 miliarde de euro fonduri europene şi a ajuns la 21% grad de absorbţie din totalul fondurilor alocate, cu perspectiva de a atrage mai mult anul viitor, că proiectele majore de investiţii vor produce efecte benefice în întreaga economie – toate acestea stau la baza prognozei şi justifică o creştere economică de 5,5% şi un PIB mai mare de 1.000 de miliarde de lei, aşa cum este asumat de Ministerul Finanţelor Publice în Proiectul Legii Bugetului de stat pentru 2019”, a mai adăugat Daniela Oteşanu.