Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dan Diaconescu vrea să cumpere Oltchim de la înălţimea scaunului de moderator TV

AFIRMAŢII. Patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, care este şi şeful PP-DD, partidul care-i poartă numele, are, mai nou, subiect pentru emisiunile sale, care, de obicei, încep luni şi se termină vineri. Profitând de situaţia critică a combinatului chimic Oltchim,, Diaconescu a început să emită fel de fel de judecăţi de valoare despre soarta societăţii vâlcene.

Omul de televiziune a pus cireaşa pe tort în momentul în care a anunţat public că doreşte să cumpere Oltchim, împreună cu poporul. De altfel, el şi-a trimis „furnicile”, membrii de partid din ţară să strângă semnături pentru ca privatizarea să fie amânată, fiind de părere că aceasta reprezintă soluţia optimă pentru salvarea Oltchim.

Diaconescu a declarat, probabil după foarte multe ore de nesomn pierdute în propria emisiune, că românii nu trebuie să lase combinatul pe „mâna nemţilor  sau polonezilor (?!!?)”. Îi reamintim distinsului domn Florinel Butnaru, consilier judeţean şi preşedinte al organizaţiei municipale a PP-DD, că societatea PCC-SE la care face referire, şi pe care, nici în cele mai negre visuri nu ne-am dori să cumpere compania vâlceană, este nemţească, iar Wojciech Zaremba, cel care administrează societatea, este de origine poloneză. Dar, e o altă poveste.

Revenind la subiect, trebuie spus că Diaconescu e pus pe fapte mari. El a trimis chiar şi scrisoare în acest sens Guvernului României, prin care informează care este strategia lui cu privire la cumpărarea Oltchim. „Încerc să cumpăr Oltchim, dar nu singur, nu doar eu. Împreună cu toţi telespectatorii dumneavoastră, cu ai mei, cu poporul, cu toţi oamenii care vor să subscrie la acest act. Dacă nu cumpărăm noi Oltchimul, va cumpăra o firmă PCC, o firmă, zic eu, a grupului Băsescu pentru că e reprezentată oficial în România de Sebastian Vlădescu “,  zice Diaconescu, cuprins de importanţa celor spuse de el.

Diaconescu citeşte prea mult SF

Continuând seria variaţiunilor pe aceeaşi temă, patronul OTV a precizat că, din câte ştie el, caietul de sarcini este de 20.000 de lei, pe care îl va plăti din banii lui. În plus, el a mai precizat că va plăti şi garanţia de 130.000 de euro, sumă pe care o va recupera, cât ai zice peşte!, de la telespectatorii săi, omiţând, totuşi, să precizeze cum se va întâmpla acest lucru. „ Pot să cumpăr cu 4 milioane de euro ceva ce face de fapt 8 miliarde de euro. De ce să cumpere polonezii ceva cu 4 milioane de euro pentru poporul polonez şi să nu cumpărăm noi pentru poporul român?“, a mai spus Dan Diaconescu.

Cel mai probabil, având în vedere freamătul continuu din ultima vreme iscat de privatizarea în condiţii cât mai bune a combinatului chimic vâlcean, declaraţiile lui Diaconescu nu sunt luate în serios de nimeni, mai ales că ele par desprins dintr-o carte cu poveşti nemuritoare.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU