Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Vocea Valcii

CRISTIAN BUICAN: PNL Vâlcea trebuie să dea dovadă de pragmatism!

Foto: Vocea ValciiCo-preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă că partidul şi-a asumat la Vâlcea obiective extrem de ambiţioase şi pentru acest lucru, liberalii trebuie să dea dovadă de pragmatism şi să desemneze candidaţii pentru funcţiile de primari în urma unor sondaje de opinie, care să indice care sunt candidaţii cu cele mai mari şanse.

De asemenea, Buican a oferit explicaţii şi în ceea ce priveşte primirea lui Mircia Gutău în rândul liberalilor.

„Vreau să explic concetăţenilor noştri de ce Mircia Gutău este astăzi liberal şi de ce este candidatul PNL pentru Primăria Râmnicu Vâlcea. Organizaţia Vâlcea a PNL şi-a asumat încă din primăvară două obiective foarte îndrăzneţe, acela de a câştiga Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea şi cel puţin 50 de primării în judeţul Vâlcea, fapt care aduce la crearea unei majorităţi liberale în Consiliul Judeţean şi, evident, câştigarea preşedinţiei acestei instituţii a judeţului. Pentru a atinge aceste obiective asumate în faţa conducerii naţionale, evident că trebuie să fim foarte pragmatici, să desemnăm candidaţii pentru funcţiile de primari în urma unor studii sociologice, sondaje de opinie, care să ne indice care sunt candidaţii cu cele mai mari şanse”, a precizat Cristian Buican.

Co-preşedintele PNL Vâlcea a anunţat şi că în toate localităţile din judeţ se realizează studii sociologice pentru a ştii exact cum stă PNL-ul şi liderii lui în opinia electoratului.

„În ultima perioadă se desfăşoară studii sociologice în toate localităţile din judeţul Vâlcea. La Râmnicu Vâlcea am efectuat un astfel de studiu sociologic cu un Institut Naţional. Acest studiu ne-a arătat că Mircia Gutău este cel mai bun candidat pentru Partidul Naţional Liberal şi nu numai, pentru cetăţenii municipiului Râmnicu Vâlcea. O mare parte din cetăţenii municipiului Râmnicu Vâlcea, adică mai mult de 50 la sută, consideră că Mircia Gutău ar trebui să fie primarul Râmnicului şi, în consecinţă, pentru a ne atinge obiectivele, având în vedere activitatea domnului Mircia Gutău, atât timp cât a condus primăria, filiala noastră a luat decizia de a-l primi în rândurile PNL, iar joi seară l-a desemnat cu majoritate foarte mare, candidatul nostru pentru Primăria Râmnicului”, a mai spus Buican.

Mai mult, Buican a mai precizat că intrarea lui Gutău în PNL Vâlcea s-a desfăşurat conform statutului PNL, îndeplinindu-se toate cerinţele.

„Mircia Gutău îndeplineşte toate condiţiile prevăzute la articolul 15 în statutul PNL pentru a deveni membru al PNL. A parcurs toate procedurile statutare pentru a dobândi calitatea de membru al PNL. De asemenea, Mircia Gutău a parcurs toate procedurile statutare şi regulamentare în conformitate cu articolul 34 al Regulamentului de Organizare al Organizaţiei Locale şi Judeţene pentru a deveni candidatul filialei noastre pentru Primăria Râmnicului. Cred că am făcut o alegere foarte bună. Cred că în iunie 2016 Partidul Naţional Liberal va reuşi să câştige Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea şi majoritate în Consiliul Local al Râmnicului, astfel încât acest oraş să redevină ce a fost odată”, a încheiat Cristian Buican.