Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Nicolae Jivan, o nouă „armă” a PNL în CET Govora

La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, liberalii au avut grijă, şi de această dată, să-şi pună oamenii în funcţii cheie pentru a putea manevra economia judeţului după bunul lor plac. Este vorba desigur despre un post de membru al Consiliului de Supraveghere al CET Govora, care a fost refuzat recent de ex-directorul Mihai Bălan.

Ca atare, la această şedinţă, liberalii au venit cu o nouă propunere pentru a completa Consiliul de Supraveghere. Şi, deşi se vehicula numele lui Constantin „Cola” Lazăr, şef serviciu IT la Hidroelectrica Vâlcea, liberalii s-au răzgândit, propunându-l în schimb pe Nicolae Jivan, un vechi membru PNL.

Ca şi la şedinţa trecută a CJ Vâlcea, pesediştii au preferat să părăsească sala în momentul supunerii la vot a acestei propuneri, deşi ştiau foarte clar că lucrul acesta îi avantajează pe liberali. Însă, social-democraţii şi-au explicat gestul prin faptul că nu sunt de acord cu schimbările pe care le-au făcut peneliştii lui Buican la CET Govora. Sigur, probabil că mulţi dintre vâlceni nu sunt de acord, însă ei nu au posibilitatea de lupta direct cu liberalii, cum ar trebui să o facă pesediştii din CJ Vâlcea.

„Noi nu suntem de acord cu propunerea făcută. Nu din cauza lui Nicolae Jivan, pe care îl respectăm, fiind un specialist în domeniu. Dar, era bine ca pe lângă el să fie și reprezentanți ai PSD în acest consiliu de la CET Govora. Așadar, nu vom vota propunerea pentru că ar însemna să ne asumăm și hotărârea privind înființarea Consiliului de Supraveghere la CET. Vom părăsi sala și ne vom întoarce când votul s-a terminat” – a spus pesedistul Dumitru Persu, vicepreşedinte CJ Vâlcea.

Revenind la Nicolae Jivan, despre acesta mai putem spune că în 2008, după câteva neînţelegeri cu Emilian Frâncu – preşedintele de atunci al PNL Vâlcea – şi-a dat demisia din partid. Jivan se pare că i-a reproşat lui Frâncu că l-a scos inexplicabil din Consiliul de Administraţie al SC OLTCHIM SA. În anul 2003, Nicolae Jivan a revenit în politică, însă ca preşedinte al Iniţiativei România Liberală. Ulterior, acest partid a fuzionat cu PDL, iar Jivan a deveni democrat – liberal. Acum, după formarea marelui PNL, din vechiul PNL şi PDL, Nicolae Jivan a revenit la partidul mamă.